Is uw gegevens een veiligheidsrisico?

Doc kan niet genoeg spreken over de noodzaak van beveiligingsprocedures in de huidige data-intensieve netwerken. En ik heb al eerder over hoe je moet kijken naar het netwerk multifunctionele randapparaten (MFP’s) als een van de mogelijke bronnen voor inbreuken op de beveiliging sprak.

Nu is hier een goed artikel over het onderwerp van Louella Fernandes, Principal Analyst bij Quocirca. Getiteld “Data Security: Key Stappen om verscheuren van de Printer Bedreiging,” het artikel ziet er niet alleen naar een aantal van de risico’s die inherent zijn aan genetwerkte MFP’s, maar op een aantal van de stappen die u kunt nemen om een ​​goede beveiliging praktijken te verzekeren.

De kosten van accidentele of schadelijke gegevensverlies kunnen ernstig zijn. Evenals de sancties van toezichthouders en brancheorganisaties, is er ook schade aan het merk, wat kan leiden tot verloren zaken.

Zo veel organisaties hebben maatregelen genomen, variërend van encryptie om data loss prevention, om de risico’s te snijden. Maar een gebied wordt vaak over het hoofd gezien en het is misschien wel de minst veilige medium van allemaal: afdruk. Hoewel het wijdverbreide gebruik van netwerkprinters snelheid en gemak heeft gebracht, heeft het ook geïntroduceerd mogelijke beveiligingsrisico’s. afdruktaken bevatten routinematig gevoelige informatie en het is niet ongebruikelijk voor pagina’s opgeëiste in een printer lade te worden gelaten, gewoon wachten om te vallen in de verkeerde handen.

Multifunctionele randapparatuur; Maar dat probleem is het topje van de ijsberg. Today’s geavanceerde netwerk multifunctionele randapparatuur afdrukken, kopiëren, scannen naar netwerk van bestemmingen en stuur e-mailbijlagen. Deze apparaten zijn verre van perifeer naar het netwerk, stellen dezelfde veiligheidsrisico’s als elk ander netwerkapparaat.

Ze zijn uitgerust met een harde schijf die gebruikers-ID’s, evenals kopiëren, scannen, faxen en afdrukken van beelden slaat van eerder verwerkte banen en logs apparaat. Bijgevolg kan niet alleen informatie door middel van gedrukte documenten, maar ook via de ongeautoriseerde toegang tot het apparaat en de harde schijf, en via de ongeautoriseerde distributie van vertrouwelijke documenten via scannen naar e-mail worden gelekt.

Doc was niet verbaasd dat dit artikel belicht een geval waar 400.000 gezondheidszorg klantrecords werden gecompromitteerd wanneer een MFP werd teruggegeven op lease voor de harde schijf correct is gewist. De dreiging van MFP beveiligingsproblemen is zeer reëel. Lees verder en ontdek wat je kunt doen om alle gegevens verlies te voorkomen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’