iOS en Android domineren smartphone markt, maar hoe lang duurt het voordat Apple voelt pinch?

Aangezien het marktaandeel van RIM’s gaat in vrije val, de smartphone markt is een twee-paardenrace tussen Apple’s iOS en Google’s Android-platforms, en volgens de gegevens van NPD, geen enkele andere speler heeft een marktaandeel van het vermelden waard.

het marktaandeel van Android groeide 28% tussen januari en oktober van dit jaar om te bevelen 53% van de Amerikaanse smartphone-markt, terwijl iOS steeg met 38% tot 29% van de markt te grijpen.

De competitieve landschap voor smartphones, die is omgevormd door Apple en Google, heeft uiteindelijk gedwongen elke grote handset provider door middel van een grote overgang “, aldus Ross Rubin, directeur, Connected Intelligence voor The NPD Group.” Voor veel van hen, 2012 zal zijn een cruciaal jaar voor de beoordeling van hoe effectief hun reacties zijn geweest.

Een van die het zwaarst getroffen is RIM, een daling van een massieve 59% en heeft nu te maken met een marktaandeel van 10%. Zelfs RIM’s oogst van nieuwe toestellen zoals de Bold 9930 en de Torch 9810 kon weinig doen om de dia te voorkomen.

“Er zijn maar weinig bedrijven hebben gevoeld de impact van de verschuiving naar user interfaces en grotere schermafmetingen raken als negatief als RIM, maar het bedrijf is opnieuw te beginnen met een sterke technische basis en vele wegen naar het platform”, zegt Rubin.

Microsoft is niet erg goed te doen, hetzij. Hoewel het de verwachting dat de gedoemde Windows Mobile-platform een ​​glijbaan (tot 3%) zou zien, is Windows Phone 7 alleen in geslaagd te groeien van 1% in 2010 tot 2% (hoewel je zou kunnen kijken naar dat als een groei van 100%).

Volgens Rubin “Nokia en Microsoft moeten bouwen vanuit bijna niets om uit te spitten succes tussen de consistentie van de iPhone en de flexibiliteit van Android.”

Symbian en Palm / webOS zijn ook in verval, zoals we verwachten om te sterven platforms.

Neem dat Android! Apple’s 100 miljoen Mac App Store downloads; Mijn top iOS-apps voor de iPhone en iPad; 2011: Het jaar van de Android OS, Samsung advertenties hit uit bij Apple fanboys; Zes Android kwesties die Google niet wil pakken; Kindle Fire en waarom 7-inch tablets zuigen, Steve Jobs is gelijk over tabletten, gelijk over RIM, verkeerd over Android, en doodt de “7-inch iPad” onzin; Slechte kwaliteit tablets zou Android reputatie schaden

Kijkend naar die grafiek hierboven, krijg je echt een gevoel voor hoe de dingen zijn veranderd sinds 2006. Alle grote spelers van toen zijn volledig verpletterd door Android en iOS. Met RIM goed op weg om een ​​single-digit marktaandeel, en Windows Phone 7 chuntering langs op 2%, ik denk dat het veilig om te zeggen dat Android en iOS zal blijven domineren voor bepaalde tijd.

2012 zal interessant zijn. Aangezien er nog veel marktaandeel te verpletteren van de concurrentie, hoe lang duurt het voordat Android begint zetten grote druk uit op iOS en zijn marktaandeel?

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Mobility, $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeistof schade

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade