Internet exposé leidt tot schorsing Chinese ambtenaar

Een onderzoek onder impuls van een online bericht vindt een Guangzhou ambtenaar die meer huizen dan zijn inkomen mogelijk maakt wat resulteerde in zijn schorsing en verder onderzoek.

In een verklaring vrijdag, de Communistische Partij van China (CPC) discipline inspectie commissie van Panyu, zei dat het geschorste Cai Bin, een ambtenaar van district Panyu in Guangzhou, voor valselijk melden van het aantal eigenschappen die hij bezit.

De commissie zei dat het onderzoek is ingegeven door een Internet-bericht te beweren dat “een bepaalde ambtenaar in Panyu is eigenaar van meer dan 20 [eigenschappen]”. Uit het onderzoek bleek dat de eigenschappen Cai Bin waren ongeveer hetzelfde als het nummer dat werd gemeld in de online post, het toegevoegd.

Echter, Cai eerder beweerde dat hij slechts één huis in handen, terwijl zijn zoon is eigenaar van een ander pand bij het indienen van meldingen van persoonlijke bezittingen.

Een verslag vrijdag door Xinhua, geciteerd Guo Xuanyu, plaatsvervangend hoofd van de Panyu discipline inspectie commissie, die zei dat gegeven Cai’s maandloon en de prijs van woningen, het was ‘nogal moeilijk voor mensen om te geloven dat de 21 huizen waren allemaal kocht legaal “.

Het Chinese persbureau gewezen cyberspace is uitgegroeid tot een doeltreffend instrument voor de grassroots mensen te helpen bestrijden corruptie bij de overheid, te midden van toenemende spanning over een verbreding inkomenskloof.

Hij constateerde Cai was een van de laatste in de lijn van de ambtenaren onderzocht na onthullingen door internetgebruikers.

Xinhua zei Yang Dacai, een voormalige hoge veiligheid op het werk ambtenaar in het noordwesten van China’s provincie Shaanxi, werd vorige maand ontslagen na foto’s van hem het dragen van ten minste 11 dure horloges zijn online verspreid.

Veiligheid;? Perth cop toegankelijk beperkt computer, Legal;? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-Samsung werknemer leukemie gevallen niet verwante werken, Enterprise Software;? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL, Banking; Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië grote banken

? Perth cop benaderd beperkt computer

? Koreaanse hooggerechtshof beslist ex-werknemer Samsung leukemie gevallen niet gerelateerd werk

? Linus Torvalds ‘haat-liefde verhouding met de GPL

Google wil gegarandeerd onderhandelingen bescherming tegen Australië’s grote banken