Interdigitale verkoopt draadloze patenten op Intel voor $ 375m

InterDigital zei maandag dat het een stuk van zijn draadloze patenten te verkopen aan Intel voor $ 375.000.000 in contanten.

Het volgt op een recente uitbreiding van Intel om zijn chip bedrijf verder dan de traditionele pc’s uit te breiden naar tablets en smartphones.

De 1.700 octrooien in totaal betrekking hebben op 3G, evolutie op lange termijn (LTE) netwerken en 802.11-technologie, aldus het bedrijf. Zij voegde daaraan toe dat de deal alleen vertegenwoordigde ‘een klein deel’ van zijn totale patent portfolio.

aandelen InterDigital werden voorsprong op het nieuws dat de onderneming haar aandelen inkoopprogramma tot $ 200 miljoen zou toenemen geschorst voor een paar momenten op 12:10 ET.

Aandelen in InterDigital steeg met meer dan 29 procent in hetzelfde uur.

Het mag dan ook hulp aan InterDigital, die in januari zei dat het zou blijven op zoek naar kopers voor zijn patent portfolio nadat het eerder geprobeerd en mislukt.

InterDigital zei in juli 2011 was het kijken naar een mogelijke verkoop van de onderneming of haar octrooiportefeuilles een impuls om de waarde ervan te zoeken, meldt Reuters.

De deal wordt naar verwachting in het derde kwartaal, onder voorbehoud van goedkeuring.

Huawei vraagt ​​EU om in te grijpen in interdigitale octrooigeschil; Samsung ogen interdigitale patent portfolio voor mobiele technologie; Samsung verwerft Grandis in het bod voor het geheugen tech; Apple genoemd als top smartphone vendor wereld, Samsung ziet sterke smartphone, tablet vraag vooruit

Het krediet: Google Finance.

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, Mobility, $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeistof schade

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade