Intel voegt zich bij Samsung, Qualcomm in Alliance for Wireless Power

De Alliance for Wireless Power (A4WP) heeft Intel aan haar portfolio van leden toegevoegd.

De chipproducent heeft zich aangesloten bij de alliantie met een raad van bestuur zitting. Bestaat uit meer dan 40 bedrijven, waaronder Broadcom, Gill Industries, Integrated Device Technology (IDT), Qualcomm, Samsung Electronics en Samsung Electro-Mechanics, de internationale branchevereniging heeft tot doel een einde te maken aan-wire gebaseerde krachtoverbrenging te brengen.

Het consortium wil “maken van een draadloze energie overdracht (WPT) ecosysteem dat ruimtelijke vrijheid levert in de user experience en industrieel ontwerpen van draadloze opladen van de batterij van draagbare elektronische apparaten voor consumenten.”

In januari, de A4WP bracht een set van draadloos opladen specificaties gebaseerd op near-field magnetische resonantie technologie, die de consument aan de macht apparaten mogelijk maakt zonder dat u contact opneemt met laders regisseren. De alliantie zegt

De A4WP opdracht omvat de ontwikkeling van de industrie specificaties voor de indiening van de nationale en internationale normen ontwikkelingsorganisaties, het beheer van een A4WP Certification programma, met inbegrip van de consument herkenbare certificering logo, en de coördinatie met nationale en internationale regelgevende instanties met betrekking tot WPT beleid en naleving.

Intel ziet een toekomst in dit soort technologie, zoals Navin Shenoy, vice-president, PC klantengroep en general manager, mobile client platform divisie op Intel heeft gereageerd in voorbereide opmerkingen

Intel gelooft dat de A4WP specificatie, in het bijzonder het gebruik van near-field magnetische resonantie technologie, kan een meeslepende ervaring van de consument te bieden en in staat stellen nieuwe gebruiksmodellen dat apparaat maakt het opladen van bijna automatisch. In de toetreding tot A4WP, we kijken ernaar uit om samen te werken met andere bedrijven die lid zijn en bij te dragen aan de normen die helpen brandstof een ecosysteem van innovatieve oplossingen die gelijktijdig opladen van een scala van apparaten, van low-power accessoires voor smartphones, tablets en Ultrabooks.

Intel hoopt te ontwikkelen Wireless Charging Technology (WCT), die het mogelijk maken gebruikers draadloos opladen smartphones en tablets eenvoudig door het plaatsen van apparaten in de buurt van een laptop. Andere leden van de A4WP zijn ook enthousiast om de technologie verder te ontwikkelen – Samsung heeft een aantal draadloos opladen specificatie organisaties verenigd in de afgelopen jaren, en Qualcomm heeft zijn eigen versie van draadloos opladen technologie, gebaseerd op de normen van de organisatie vrijgegeven.

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt