Intel: Sandy Bridge reparaties voor op schema

De vertraging van de nieuwe laptops en desktops met behulp van Intel’s tweede generatie Core-processors kan niet zo lang als aanvankelijk gedacht. In een verklaring gisteravond, Intel zei dat sommige van zijn klanten had besloten om verder te gaan en gebruik maken van de originele 6-serie chipset, die een kleine ontwerpfout heeft, en dat de productie van de bijgewerkte Sandy Bridge-chipset is voor op schema loopt.

Dat was niet zo verwonderlijk.

De glitch, die te maken heeft met de SATA-poorten die de processor aan te sluiten op de harde schijf en andere componenten, wordt alleen invloed op de prestaties van minder dan 5 procent van de pc’s, en dan nog alleen na jaren van gebruik onder bepaalde omstandigheden. Bovendien beïnvloedt slechts twee van de zes SATA poorten op de chipset. In haar verklaring, Intel zei alleen computer makers die “inzetten voor de verzending van de Intel 6-serie chipset in de PC-systeem configuraties die niet worden beïnvloed door het ontwerp kwestie” in staat zal zijn om de originele chipset gebruiken. Vertaling: Gebruik niet de slechte SATA-poorten.

Intel geluk ook een beetje. Het ontwerp fout is in de chipset, die is vervaardigd op een oudere 65nm, en niet de CPU, een ingewikkelder ontwerp vervaardigd op gevorderd 32nm. Het toonde ook in een van de latere stappen in het productieproces. Dit alles maakt het veel gemakkelijker op te lossen. Intel zegt nu het zal beginnen verzending van de chipset met de correctie in medio februari uitgevoerd. Vorige week Intel zei dat het zou duren tot april om het volume productie te krijgen op de gerepareerde chipset, zij het in een conference call zei executives ze hoopten te kunnen “pull-in” productie sinds de fix was relatief eenvoudig.

De “Sandy Bridge to nowhere” zal nog steeds de geschiedenis ingaan als duurste fout Intel-to-date met een totaal prijskaartje van ongeveer $ 1 miljard. Tegen de tijd dat het probleem ontdekt, had Intel al ongeveer 8 miljoen chips verscheept naar klanten, hoewel slechts 500.000 of zo eigenlijk had gekocht een van de eerste systemen, die alleen beschikbaar zijn met een quad-core processors waren. Mijn collega, Sean Portnoy, bedekt hoe de computer bedrijven deze werden in het aanpakken van dit bericht. Maar het lijkt erop dat Intel snel is verhuisd naar de fout te corrigeren, en het ziet er nu als we moeten beginnen met het zien mainstream laptops met Sandy Bridge dual-cores binnen een paar weken.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel