Intel kopen natuurlijke taal virtuele assistent opstarten Indisys

Intel is kalmeren na zijn jaarlijkse Developer Forum in San Francisco deze week terwijl het nieuws rustig rolt dat de processor reus Indisys, een Spaanse startup gericht op natuurlijke taalherkenning technologie heeft verworven.

Reps voor Intel bevestigde de aankoop op de website op vrijdagochtend, opmerkend dat “een meerderheid van de werknemers Indisys toegetreden Intel.”

De deal ging reeds door middel van op 31 mei.

Financiële voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt, maar volgens TechCrunch, Intel waarschijnlijk betaalden meer dan $ 26.000.000 voor Indisys.

Een Intel woordvoerder voegde eraan toe dat “de waarde van de transactie is niet materieel aan Intel.”

Zo’n deal komt niet zo veel van een verrassing.

Intel heeft al een relatie met Indisys via haar venture capital arm, Intel Capital.

Afgelopen herfst, Indisys sloot een ronde van fondsenwerving, die in de buurt van $ 5.000.000 gebracht, geleid door Intel Capital.

Intel Bay Trail: Chipfabrikant ‘verdubbelt tablet performance’; IDF 2013: Intel onthult Solid-State Drive Pro 1500-serie voor zakelijke pc’s; Intel pronkt ventilatorloze pc’s, nieuwe telefoons, $ 100 tabletten en wearables bij IDF, Intel Bay Trail: Chipfabrikant verdubbelt tablet prestaties; Symantec broncode uitgelekt op Pirate Bay; IDF 2013: Van Quark tot Xeon, Intel wil zijn in alles

Terwijl Intel zet de schijnwerper op datacenter architecturen voor het grootste deel van deze week, heeft de mobiliteit van een veel grotere prioriteit geweest voor de chipproducent voor bepaalde tijd.

Veel van de natuurlijke taal en de dialoog management oplossingen in de portefeuille van de Sevilla-gebaseerde bedrijf zijn gericht naar mobiele platforms – met name in de vorm van intelligente virtuele assistent apps voor het vergemakkelijken van de verkoop en klantenservice.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Toch Intel verblijft mum over hoe de middelen Indisys “in de internationale onderneming zal worden geïntegreerd.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Meer van IDF 2013

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september