iiNet open voor Coalition NBN aanbiedingen

iiNet CEO Michael Malone heeft gezegd dat iiNet is “niet een infrastructuur bedrijf” en zou kijken naar de andere netwerk-activa aan een NBN Co te verkopen onder de Coalitie overheid moet de partij te winnen kantoor in september.

Australische nummer drie internet provider, onthulde vandaag, het was een overeenkomst met NBN Co met fiber TransAct’s te verkopen aan de premisse netwerk dat 8.500 huizen voor AU $ 9.000.000 ingevoerd. Onder voorbehoud van de voltooiing van de bouw voor nog eens 4500 panden, zal deze deal ter waarde van AU $ 14.000.000 zijn als het is goedgekeurd door de concurrentie waakhond.

De fiber to the premise netwerk is slechts één van de vele netwerken iiNet heeft als onderdeel van de overname van Transact en Internode verworven. Het bedrijf bezit nu hybrid fiber coax (HFC) netwerken in een aantal locaties en een fiber to the knooppunt netwerk in de ACT. Malone vertelde de website is niet een bedrijf iiNet wil in het bijzonder betrokken zijn bij.

“We zien onszelf niet als infrastructuur bouwers. Het is niet ons doel. Dat doen we waar we moeten, waar er geen alternatief is, waar het is de beste manier om de beste prijs voor onze klanten,” zei hij.

Hij gaf aan dat 130.000 huishoudens in Canberra werden doorgegeven door het bedrijf FttN netwerk, en hij zei dat de knooppunten voor dat netwerk waren minder dan 300 meter van elkaar premisse, wat betekent dat wanneer een upgrade naar VDSL2, verbindingssnelheden zou kunnen 80 Mbps te bereiken.

Malone zei dat moet er een verandering van de regering, en de Coalitie voert een fiber to the knooppunt beleid, zou hij open voor een aanbod tot aankoop van dit netwerk.

“Als er een verandering van de regering in september, ik denk dat onze fiber to the knooppunt infrastructuur in Canberra in het bijzonder is van bijzonder belang,” zei hij.

Er is 130.000 huishoudens die op dit moment krijgt, zou ik zeggen 80 Mbps. Ik zou hopen dat de activa die we hebben in de andere locaties, kunnen we een deal met NBN Co Er is geen punt in overbebouwing ons snijden.

Shadow Communications Minister Malcolm Turnbull heeft niet gezegd of, zijn beleid, meer privé-vermogen verworven door de overheid in handen bedrijf zou zien, maar hij heeft aangegeven dat hij het verbod op de mededinging infrastructuur tegen NBN Co, dat een onderneming in staat zou stellen als iiNet op zou heffen uitbreiding van haar netwerk footprint.

Over het algemeen, Malone was blij met de deal met NBN Co Hij zei dat de waarde van de deal die gelijk is aan de waarde van het netwerk actief op iiNet balans was.

Terwijl Transact het netwerk als een wholesale netwerk had bediend, af te voeren naar NBN Co zou betekenen dat klanten konden overschakelen op andere bedrijven die voorheen geen diensten had aangeboden op het netwerk, zoals Telstra, Optus en TPG. Malone zei dat dit was het enige nadeel.

“We hebben op dit moment deze klant en ze zijn onze klanten. Het nadeel voor ons is dat deze klanten had net zo goed over bewegen en word Telstra klanten”, zegt hij.

Maar Malone zei dat iiNet’s fiber plannen waren waar voor je geld, en hij was ervan overtuigd klanten zouden overstappen naar de NBN met iiNet.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Telstra zoekt 120 vrijwillige ontslagen als gevolg van SDN omscholing

ACCC zoekt inzendingen op de gevolgen voor de concurrentie van OTT, NBN, mobiele data