IBM en Intel jazz-up van draadloze computer

Op deze week TechXNY expo hier, IBM, Intel, Hewlett-Packard en Toshiba hebben al aangekondigde nieuwe initiatieven, variërend van het helpen van kleine bedrijven te bouwen draadloze kantoor netwerken tot het creëren van gratis draadloos internet voor het publiek.

Nieuws Focus, TechXNY, IBM zal een nieuwe draadloze computer bundel voor kleine bedrijven tegemoet te komen, aldus het bedrijf dinsdag. Ondertussen heeft Intel het opzetten van hier een nieuw draadloos “hot spot”, een plek waar mensen op kunnen inloggen op het internet via een draadloze verbinding.

De bedrijven bundelen HP en Toshiba in hun inspanningen om klanten na te streven met de nieuwe computercapaciteit draadloos. HP en Toshiba aangekondigd hun initiatieven afzonderlijk deze week op de expo.

Gezamenlijk zouden deze plannen resulteren in het vermogen van een persoon om van het kantoor om een ​​coffeeshop naar een park en weer terug met behoud van een bijna constante draadloze verbinding met het internet en e-mail via de 802.11b-standaard. Dat standaard maakt gebruik van een radiofrequentie die gegevens computers aandeel laat op een afstand van enkele honderden meters van een access point dat een verband tussen draadloze en bekabelde computernetwerken biedt.

Hoewel het concept van de openbare hot spots begint te momentum te winnen, hebben veel grotere bedrijven al wendde zich tot draadloze netwerken, omdat in een deel van hun snelle en eenvoudige installatie.

We zien de vraag naar draadloze buiten onze planning “, aldus Fran O’Sullivan, general manager van Personal Computing divisie van IBM.

Met betrekking tot de nieuwe ThinkPad R-serie notebooks van het bedrijf, is IBM “de verkoop van vrijwel niets maar-wireless uitgeruste modellen,” zei ze.

Maar kleinere bedrijven blijven een grotendeels onaangeboorde markt, aldus IBM.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

IBM is een poging om beter aan de draadloze behoeften van kleine ondernemingen via een reeks draadloze kits. Deze week introduceerde het bedrijf een starter kit bestaat uit twee ThinkPad notebooks uitgerust met draadloze verbindingen, evenals een draadloze gateway – de hardware die draadloze en bedrade netwerken met elkaar verbindt.

Big Blue zal verkopen ook een aantal kits die zal laten meerdere notebooks draadloos verbinding maken met computer netwerken en het internet. Daarnaast zal het bedrijf bieden u de installatie en configuratie diensten voor de draadloze netwerken via partners zoals CompuCom. De prijs van de kits zal variëren afhankelijk van de complexiteit en de installatie diensten door elke klant gekozen.

Een aantal meer geavanceerde kits zullen in staat om draadloze netwerken kan een groter aantal notebooks en desktops en servers voegen.

Ondertussen, Intel en NYCwireless, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor gratis draadloos internet te vestigen in de New York grootstedelijk gebied hebben van Manhattan Bryant Park uitgerust met draadloze hardware, het creëren van een gratis hot spot daar.

HP en Toshiba montage gerelateerde inspanningen, maar gericht op bedrijven voor hun diensten aan draadloze hot spots richten opladen waar mensen zich kunnen aanmelden voor draadloze toegang per uur of de dag.

HP en Toshiba zal bieden elk van de hardware en diensten die nodig zijn voor bedrijven om ‘hot spots’ in het hele land te creëren. HP zegt dat het zal streven naar grote podia, zoals stadions, terwijl Toshiba zal beginnen door te werken met kleinere bedrijven, zoals boekhandels of coffeeshops.

Toshiba, die schat dat er ongeveer 1.200 draadloze hot spots in de Verenigde Staten, zei dat zijn doel is om te helpen verhogen dat cijfer tot ten minste 10.000 tegen het einde van volgend jaar.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s