Hulu blijven zetten met de huidige eigenaars, het krijgen van $ 750M schot in de arm

Er zijn geruchten en rapporteert al maanden over mogelijke veranderingen eigenaar op Hulu geweest. Ze worden gebracht om te rusten vandaag.

; Aspen Ideas Festival: Is Twitter het terugbrengen van de live-tv-ervaring?

De coalitie van 21st Century Fox, NBC Universal en The Walt Disney Company een verklaring op vrijdag een herbevestiging van hun huidige eigenaar posities.

Hier is een uittreksel

“Wij geloven dat de beste weg vooruit voor Hulu is een zinvolle herkapitalisatie die verder de groei onder de huidige eigendomsstructuur zal versnellen”, zegt Chase Carey, President en Chief Operating Officer van 21st Century Fox. “We hadden zinvolle gesprekken met een aantal potentiële partners en afnemers, elk met een indrukwekkende plannen en offertes aan te passen, maar met 21 Century Fox en Disney volledig afgestemd op onze collectieve visie en doelstellingen voor het bedrijf, hebben we besloten om door te gaan naar de Hulu machtigen team, op deze manier, om de ongelooflijke dynamiek die ze hebben opgebouwd in de afgelopen jaren voort te zetten. ”

De eigendom team is ook het geven van de online videodienst een $ 750.000.000 schot in de arm om meer groei te stuwen.

Gelanceerd in 2008, heeft Hulu al uitgegroeid tot een ecosysteem bestaat uit meer dan 30 miljoen unieke bezoekers per maand en ongeveer 400 content providers op de tap.

Met Netflix die gelijkwaardige (en betaald) abonnee cijfers en het ervaren van een renaissance in populariteit dankzij het succes van zijn oorspronkelijke inhoud (zie: House of Cards), de druk is voor Hulu om te innoveren en te concurreren.

Misschien is dat de reden waarom er een storm in de afgelopen maanden over een andere entiteit over te nemen Hulu om het een nieuwe richting te geven is geweest.

Samen met grote entertainment namen zoals DirecTV en Time Warner Cable, zelfs Yahoo was in de mix, na de $ 1100000000 overname van Tumblr.

Gezien CEO Marissa Mayer’s duidelijke voorliefde voor het opkopen van tech diensten met een belangrijke sociale en mobiele elementen, de Hulu-Yahoo idee was niet erg vreemd, op zijn zachtst gezegd.

Toch is de toekomst van Hulu wat leiderschap betreft is solide voor het moment.

Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren’

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar

Tech industrie; Zuckerberg onder vuur: ‘Facebook verkeerd om beroemde Vietnam pic van napalm kind censureren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen; After Hours, Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociale commentaar; tech industrie, British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval

British Airways passagiers geconfronteerd met chaos als gevolg van IT-uitval