HP Slate Pro 12 beoordeling: Groot-scherm zakelijke tablet met dual-purpose stylus recensie

Grote 12-inch tablets zijn niet zo zeldzaam als de tanden kip – maar bijna. Als u een 12-incher met Android wilt zijn er twee Samsung opties, de Galaxy TabPRO 12.2 en Galaxy NotePro 12,2, beide met 12,2-inch schermen, terwijl Windows fans kunnen kiezen voor de 12-inch Surface Pro 3. Voor de goede orde, HP’s Pro Slate 12 (£ 418 excl. BTW, £ 502 incl. BTW) verslaat al deze op de grootte van het scherm met een 12,3-inch display.

Het is niet alleen de grootte van het scherm dat de Pro Slate 12 verschillende maakt. Het wordt geleverd met een stylus genaamd de Duet Pen die zowel op als buiten het apparaat kan worden gebruikt. In het laatste geval kun je schrijven met het op gewoon papier en je werk zal worden opgepikt door het apparaat en gedigitaliseerd.

De 12,3-inch Pro Slate 12 wordt geleverd met Android 5.0 en kost £ 418 (ex. BTW) in het Verenigd Koninkrijk;. HP

Dankzij het 12,3-inch scherm, de HP Slate Pro 12 is enorm voor een tablet. De desktop voetafdruk van 30cm bij 22,2cm is niet ver van onze 14-inch Lenovo ThinkPad T440p laptop, dus veel ruimte nodig heeft, zowel op uw bureau en in uw tas – een bijzondere aandacht als je van plan bent om te werken met zowel de Pro Slate 12 en een notebook.

De totale omvang heeft een effect op gewicht dat bij 840g is niet ver van de zeer lichtste ultrabooks. We vonden de Pro Slate 12 simpelweg te zwaar op-één overhandigd gedurende langere tijd vast te houden.

Een van de belangrijkste toepassingen gevallen voor zakelijke tablets is in klant- of omgevingen-klantgerichte, waar notebooks zijn intimiderend en / of verstoren de client interface. Iedereen die aan het werk opstaan ​​in plaats van met de Pro Slate 12 op een tafel kan een probleem met zijn grootte en gewicht hebben.

Aan de positieve kant, de Pro Slate 12 is dunner dan de gemiddelde notebook. Inderdaad, op juist 7.99mm het dunne gelijkmatige voor een tablet.

De opbouw is uitstekend. Een tablet deze grote en deze dunne kon dun en buigzaam te voelen, maar de metalen behuizing beschermt tegen dat. In feite is de Pro Slate 12 voelt solide in de handen. De metalen randen zijn ooit zo iets naar buiten schuin naar achteren en de glimmende zilveren strip die zit de hele rand van het scherm is onderscheidend, zonder opdringerig te zijn.

Sommigen zullen beweren dat de voetafdruk onnodig wordt verhoogd door het paar luidsprekerroosters flankerende het scherm (in landscape-modus), maar in feite zijn ze zowel de directe geluid bij de gebruiker en zorgen voor een groter gebied met goede greep als je werkt in landscape-modus. Als u geïnteresseerd bent in deze tablet als een draagbare presentatie apparaat bent, zult u blij zijn te weten dat de luidsprekers leveren van goede kwaliteit geluid.

Ontwerp

Het scherm van de Pro Slate 12’s biedt voldoende productief onroerend goed, maar er zijn een paar nadelen: het scherm is zeer reflecterend, dus je kan moeite hebben om een ​​beeldhoek die een groep mensen zitten in een vergaderzaal past, en het display resolutie, op 1600 door 1200 pixels, is niet bijzonder hoog. (Inderdaad, HP maakt een 8-inch Pro Slate 8 Tablet met een 2048-voor-1536-pixel scherm dat is te koop voor £ 300 ex. BTW).

De Duet Pen;. HP; De Duet Pen is de belangrijkste attractie in termen van productiviteit, dat wel. Zoals de naam al aangeeft, heeft twee functies. U kunt tekenen of schrijven op het scherm van de tablet als normaal en uw inbreng wordt meteen gedigitaliseerd. U kunt tekenen of schrijven op papier, waarna uw werk wordt meegenomen in zowel fysieke als digitale formulieren. Het beheert deze truc door het sturen van ultrasoon geluid op de tablet. Als je goed kijkt naar de luidsprekerroosters ziet u vier gaten voor de microfoons die pikken het geluid.

Het duet Pen heeft twee uiteinden schrijven penpunt met een rubber pen voor gebruik op de tablet aan één einde en een gewone pen op de andere. Je trek de penpunt en omkeren afhankelijk van hoe u wilt werken. Dit is niet een bijzonder elegante oplossing, maar het is makkelijk genoeg om schriftelijk modi schakelen.

HP heeft de Android-toetsenbord getweaked, zodat u kunt bellen met een schriftelijk-modus voor handschriftherkenning. De handschriftherkenning is erg goed – het omgegaan met mijn mooie slordig cursief schrift, en ik voelde nooit het maakte teveel fouten en moest wachten tot het te halen met mij.

HP biedt een aantal applicaties die gebruik maken van de mogelijkheden van de Duet Pen. Corel Painter is voorzien voor degenen met een meer artistieke gebogen, terwijl WPS Office, de gratis Microsoft Word-compatibele productiviteit app, geschikt voor pen-gebaseerde tekening en het benadrukken evenals de ondersteuning van tekst conversie via de HP Duet schrijven gebied toetsenbord vervangen. De meest interessante applicatie is echter HP Notes.

Met deze kunt u notebooks die zijn ontworpen om tegemoet te komen, hetzij op-apparaat of off-apparaat ingang te creëren. Selecteer het laatste en zoals u schrijven of tekenen op papier uw input wordt omgezet in gedigitaliseerde inhoud. Dit is een snelle, efficiënte en effectieve systeem, hoewel we tegenkomen één probleempje. Het werkte alleen voor ons met de Pro Slate 12 in een van de twee portret oriëntaties, en nergens in de documentatie of op het apparaat zelf was er aanwijzingen zijn dat feit. We rommelde rond met de tablet de verkeerde weg voor een tijdje voordat u gaat werken dit uit. Thanks, HP! Voor uw informatie, de juiste richting heeft de webcam aan de linkerkant.

De Duet Pen wordt aangedreven door zijn eigen batterij, die je opladen via een Micro-USB-poort. De tablet meldt de pen laadniveau in zijn meldingen gebied, zodat u kunt zien of het moet een boost. Om de pen te koppelen, je plaatst u de penpunt op een doelgebied in het midden van het scherm van de tablet.

De Duet Pen heeft een utilitair bouwen, en zijn ontwerp ethiek komt niet overeen met die van de Pro Slate 12 zelf. Het is te groot in een behuizing op de tablet om te leven, dus je moet niet vergeten om het mee te nemen. Spare Duet Pennen zijn beschikbaar voor £ 35 (ex. BTW).

Er zijn een paar andere zaken. HP Notes niet zowel on- als off-apparaat ingang in een enkele notebook, bijvoorbeeld steunen; evenmin kunt u de pen gebaseerde ingang om te zetten in bewerkbare tekst. Onze experimenten suggereren dat de setup is niet werkbaar uit de buurt van een platte bureau en zowel op papier als tablet moet heel dicht bij elkaar (HP verkoopt een folio geval dat de tablet en een pad van papier in de juiste omgeving houdt, maar dat is niet in te zijn het Verenigd Koninkrijk via HP online op het moment van schrijven). Ook kan slechts één duet Pen worden ondergebracht in een tijd, zich verzet tegen de mogelijkheid van een collectieve whiteboarding.

Tot nu toe, weinig apps gebruik maken van de Duet Pen en kan alleen maar hopen dat er meer mee zal komen om de technologie gain traction te helpen. De pen heeft een rocker knop op zijn kant, maar het is nauwelijks gebruikt dan minimale ondersteuning in Corel Painter.

De Pro Slate 12 heeft een 8-megapixel hoofdcamera, plus een 2-megapixel front-facing webcam;. HP

In termen van de specificatie, de HP Slate Pro 12 is een capabele zakelijke tablet. Het wordt aangedreven door een quad-core Qualcomm Snapdragon SoC 800, ondersteund door 2 GB 800 MHz DDR3 RAM. Er is 32 GB intern geheugen opslag en een microSD-kaartslot voor uitbreiding. Er zijn twee camera’s: een front-facing 2-megapixel webcam en een 8-megapixel hoofdcamera aan de achterkant.

Draadloze verbindingen bevat de gebruikelijke Wi-Fi (802.11a / b / g / n / ac, met Miracast ondersteuning) en Bluetooth (4.0 + LE), plus NFC. Er is ook een SIM-kaartslot, zodat u aangesloten wanneer u niet op wi-fi bereik te blijven.

De HP Slate Pro 12 is kort van poorten en aansluitingen. Afgezien van de MicroUSB opladen haven, MicroSD en SIM-kaart slots er is gewoon een hoofdtelefoon-aansluiting en een HP docking poort die niet is, op dit moment, in verband met eventuele accessoires op de website van HP.

Het wordt geleverd met Android 5.0, en ongewoon dit is een bijna vanille implementatie. We hebben al opgemerkt HP Notes, Corel Painter en WPS Office als aanvullingen en er zijn een paar meer, met inbegrip van Avast Mobile Security en Evernote, maar gelukkig is er bijna geen ‘bloatware’ hier.

De HP Slate Pro 12 neemt de pen gebaseerde tablet-ingang naar een ander niveau, en de Duet Pen heeft zeker potentieel. het moet echter breder app ondersteuning voordat het levert echte business value. Aan de positieve kant, is de Duet Pen geen speciaal papier nodig hebt (zoals vereist door Livescribe), en als apps niet beginnen om het te ondersteunen, kan dit een echte bonus zijn.

De 12-inch scherm is zowel een zegen als een vloek: ondanks de relatief lage resolutie, het is goed voor het geven van presentaties en het in de buurt van A4-formaat heeft duidelijke voordelen voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het digitaliseren van geschreven nota’s. Toch maakt het voor een relatief grote en zware tablet die minder gemakkelijk past in uw reistas dan zijn kleinere tablet broeders.

HP doet ook de Pro Slate 12 geen gunsten door het aanbieden van een schaars aanbod van poorten en aansluitingen. Infrarood en HDMI zijn twee zouden we graag zien, in het bijzonder.

Als je een zakelijke gebruiker die niet zonder een notebook kunt beheren, hoe kleiner, lichter (en goedkoper) 8-inch Pro Slate Tablet 8 zou aantrekkelijker zijn.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

Duet Pen

Conclusie

HP Slate Pro 12