HP rolt EcoPOD modulaire datacenter levert high-density geconvergeerde infrastructuur met extreme energie-efficiëntie

L AS VEGAS – HP vandaag op Ontdek hier onthuld wat het zegt is ‘s werelds meest efficiënte modulaire datacenter, een compacte en zelfstandige prestaties Optimized Data Center (POD), die meer dan 4.000 servers in 10 procent van de ruimte en met 95 ondersteunt procent minder energie dan conventionele datacenters.

De HP POD 240a kost ook 25 procent van wat traditionele datacenters kosten aan de voorkant, en het kan worden ingezet in 12 weken, aldus HP. Het herbergt tot 44 industrie standaard racks van IT-apparatuur.

De EcoPOD sluit zich aan bij een spectrum van andere modulaire datacenter aanbod, het vullen van een gat aan de onderkant van de andere POD’s, zoals de scheepvaart-container-sized Custom POD’s, de HP POD 20c – 40c, en de grotere bakstenen en mortel HP Flexible Data Center faciliteiten . [Disclosure: HP is een sponsor van BriefingsDirect podcasts.]

De EcoPOD kan worden gevuld met HP blade servers en apparatuur, maar ondersteunt ook de servers van derden. Het is geoptimaliseerd voor HP Converged Infrastructure componenten, echter. HP zegt dat de EcoPOD kunnen worden besteld en geleverd in drie maanden, en dan vereist slechts een elektrische stroom en het netwerk aan te sluiten op operationeel worden.

Het modulaire ontwerp, zullen de lage kapitaal- en operationele kosten en snelle inzet van belang zijn voor providers, Web 2.0-toepassingen providers, overheden en olie-industrie gebruikers wolk. Ik was onder de indruk van haar rol in business continuity en ramp recovery-doeleinden. Het ontwerp en de attributen zal ook helpen organisaties die fysieke servers nodig hebt in een bepaalde geografie of jurisdictie voor de naleving en juridische redenen, maar tegen lage kosten, ondanks de redundantie van de workloads.

De HP EcoPOD biedt ook maximale dichtheid voor het datacenter uitbreiding of als tijdelijke capaciteit tijdens datacenter renovatie of migraties, aangezien het stroomlijnt een 10.000 vierkante voet datacenter in een compact, modulair pakket in een tiende van de ruimte, aldus HP.

Het ontwerp zorgt voor servers toe te voegen en fysiek of virtueel afgetrokken, en de koeling en energieverbruik kan worden gekozen op en neer automatisch op basis van de belasting en het klimaat, maar ook via set-beleid. Het kan buitenlucht wanneer nodig voor de koeling … gebruiken als mijn huis het grootste deel van het jaar.

De HP POD 240a wordt aangevuld met een schat aan bestuurlijke capaciteit, de HP EcoPOD Environmental Control System, met een eigen API’s en met inbegrip van zijn eigen afstandsbediening dashboards en controle suite, evenals RAS-client van tablet-computers, aldus HP.

De kostenbesparingen zijn eye-popping. HP zegt een HP POD 240a kost 552.000 $ per jaar aan gewerkt, ten opzichte van $ 15.400.000 voor traditionele systemen energieverbruik.

Gebouwd op een speciale HP vestiging in Houston, HP POD-Works, zal de EcoPODs beschikbaar zijn in het 4e kwartaal van dit jaar in Noord-Amerika, en uitrollen wereldwijd in 2012.

HP is ook het aanbieden van leasing regeling, waarbij de kosten van het datacenter worden alle operationele kosten, met weinig up-front kosten.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

HP’s Instant-On Enterprise Initiative is gericht op wisselende behoeften van bedrijf en overheid; Verhaasten Trends Rond Cloud, Mobile Push Application Transformation als prioriteit, zegt Research, goed geplande Data Center Transformation inspanning levert IT-efficiëntie Paybacks, Green IT Boost voor Valero Energy; data Center Transformation omvat meer dan New Systems, is er ook Secure data verwijderen, Recycling, Server verwijdering

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip