HP onthult transformeerbare EliteBook Revolve, gooide op zakelijke kopers

HP heeft een nieuwe convertible tablet-cum-ultrabook gericht op het bedrijfsleven en de overheid werknemers aangekondigd.

De converteerbare apparaat werd aangekondigd in Frankfurt op woensdag en zal beschikbaar zijn om te kopen in heel Europa en de VS vanaf maart zijn.

Het apparaat kan worden uitgerust met een derde generatie Intel Core-processor, en heeft een 11,6-inch HD-scherm en de mogelijkheid van een stylus. Er is ook een naar voren gerichte 720p HD videocamera.

Hoewel het zal komen met Windows 8 Pro standaard, kunnen klanten opgeven voor het te komen met Windows 7 Pro in plaats als ze liever, aldus HP. Prijzen voor het apparaat was op het moment van schrijven niet beschikbaar.

Klanten krijgen ook ‘enterprise-class’ docking mogelijkheden voor het aansluiten van een extern beeldscherm, muis, printer toetsenbord of extra poorten.

Het apparaat volgt een trend van HP en andere fabrikanten zoals Asus en Lenova om; produceren hybride apparaten, dat het grootste deel van zowel de laptop en tablet vormen te maken.

Gezien de enterprise aspiraties, de hybride EliteBook Revolve komt ook met een selectie van beveiligingsfuncties, zoals HP Client Security of HP Absolute gegevens te beschermen, HP’s e-print software, en integratie van diensten voor een betere inzet van aangepaste corporate image-bestanden.

Naast het apparaat zelf, HP heeft de Mutli-Tablet heffingsmodule, die kan opslaan en opladen tot 10 apparaten tegelijk, aldus HP. Prijzen voor het opladen en docking station is ongeveer € 499.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s