HP, NEC uit te breiden samenwerking binnen de onderneming

Hewlett-Packard en NEC hebben de uitbreiding van de gezamenlijke inspanningen om de toekomstige bedrijfskritische en blade servers ingenieur aangekondigd.

Japanse IT-bedrijf NEC heeft gewerkt met HP voor een aantal jaren om gezamenlijk ontwikkelen van enterprise IT-systemen gebouwd op HP’s Unix-gebaseerd besturingssysteem, HP-UX. Door het ontwikkelen van bedrijfskritische en blade servers, de bedrijven gericht op bescherming van investeringen, oplossing keuze en technologische innovatie binnen de onderneming te bevorderen – te beginnen met de introductie van oplossingen op basis van HP-UX, HP Integrity servers en NEC NX7700i servers in 1995.

De bedrijven zijn nu de uitbreiding van hun activiteiten door het opnemen van de volgende generatie, bedrijfskritische x86-systemen die kunnen inspelen op de toenemende vraag van consumenten naar een betere uptime als gevolg van trends in de industrie met inbegrip van sociale media, de ontwikkeling en de goedkeuring van mobiele technologie, cloud computing en Big Data.

HP en NEC alliantie zal onder meer de voortgang van multiple mission-critical server platforms. HP’s toekomst “Dragonhawk” schaalbare x86-infrastructuur, gebaseerd op Superdome 2 en blade server-technologie, is opgenomen in deze ontwikkelingen.

Daarnaast zullen de bedrijven gezamenlijk te onderzoeken, ontwikkelen en testen van bedrijfskritische oplossingen voor Linux en Windows-omgevingen.

Prestaties en betrouwbaarheid zijn van vitaal belang voor mission-critical berekenen van klanten en de bedrijfskritische workloads ze zullen inzetten in de komende tien jaar “, zegt Mark Potter, senior vice president en general manager van HP-servers.” Door het afstemmen van onze expertise, HP en NEC zal rijden enterprise server technologie naar voren, waardoor onze gezamenlijke klanten te beschermen en de groei van hun huidige en toekomstige investeringen.

Eerder deze maand, rapporten opgedoken dat NEC kan worden van plan om zijn noodlijdende smartphone bedrijf te verlaten na een mogelijke deal tussen de onderneming en de PC gigantische Lenovo uitbleven. De gesprekken naar verluidt vastgelopen tussen NEC en Lenovo als gevolg van onenigheid over de meerderheid eigendom en patenten. Als er geen oplossing wordt gevonden, kan NEC op zoek naar een nieuwe partner, of stoppen met de ontwikkeling van nieuwe smartphones en in plaats daarvan richten op functie telefoon modellen.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

HPE offloads ‘niet-essentiĆ«le’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio

HPE updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand

Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiĆ«le’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal, Enterprise Software, HPE in gesprek te verkopen zijn software portfolio, Enterprise Software; HPE-updates Vertica, verhoogt de machine learning functies in Haven OnDemand