HP komt private cloud fray

Wereldwijde technologie gigant HP heeft aangekondigd voornemens te sterk betreden de Australische markt voor private cloud-diensten, in de nasleep van de voorafgaande stappen van concurrenten Telstra, Optus, CSC en Fujitsu gesignaleerd.

David Caspari (Credit: HP)

Het bedrijf, waarvan de leider van de Enterprise Services divisie (voorheen EDS), David Caspari, zal volgende week te houden van een briefing over de plannen van het bedrijf om te lanceren wat zij noemt “HP Utility Services” in Australië. Caspari zal worden geflankeerd door David Fox, het hoofd van de Utility Services voor South Pacific regio van de divisie, die Australië omvat.

Utility Services is een label dat HP is begonnen met het aanbrengen van een complex geheel van diensten, die ziet het bedrijf te beheren infrastructuur en zelfs sommige stukken van de applicatielaag voor klanten, in een model dat vergelijkbaar is met een aantal diensten worden badged als ‘private cloud’ door zijn concurrenten.

Wij beheren de overgang en hosting van de geselecteerde toepassingen op een HP-eigendom en beheer van infrastructuur, “global website van het bedrijf voor het aanbod staten.” Je onderhoudt eigendom en het beheer van uw applicatie, terwijl verlading applicatie en het infrastructuurbeheer naar HP.

Zoals met de meeste private cloud-modellen en cloud computing-diensten in het algemeen, HP’s Utility Services model stelt klanten in staat te verhogen of de hoeveelheid rekenkracht die ze consumeren, alsmede door een gestandaardiseerde set van onderliggende infrastructuur wordt geleverd verlagen.

Wereldwijd biedt HP applicaties zoals Microsoft Exchange, SAP en besturingssystemen (HP-UX, Linux en Windows) in het kader van het model.

Het blijft onduidelijk wat voor soort diensten HP in Australië zal voorzien in het kader van de Utility Services banner. Toch heeft het bedrijf ook onlangs bevestigd plannen om miljoenen dollars te investeren in een belangrijke nieuwe datacenter in Sydney Eastern Creek plaats, die uiteindelijk een rol kunnen spelen. De AustralianIT heeft gemeld het centrum duurt ongeveer 12 maanden in beslag nemen om te bouwen.

De briefing zal een van de eerste openbare uitjes Caspari vertegenwoordigen sinds hij in oktober 2008 werd benoemd tot lid van de lokale HP-divisie, die is ontstaan ​​uit de overname van IT-diensten gigant EDS te leiden.

Op het moment, Caspari, een Harvard Business School afgestudeerde die de omzet in HP’s technologische oplossingen groep voor twee jaar voordat de EDS rol had geleid, geconfronteerd met een aantal uitdagingen in het bedrijf dat hij geërfd.

Na de overname, HP uitgevoerd interne herstructurering waardoor gedwongen ontslagen en de vakbond aandacht op de nieuwe HP dochteronderneming. En sinds die tijd, heeft EDS een aantal grote delen van de lange-termijn uitgebreide technologie outsourcing contract met de Australische Taxation Office verloren, hoewel HP het deel van het werk te maken met “gecentraliseerde computing” middelen van de ATO’s behouden – haar datacenters, mainframes, servers enzovoort.

HP’s entree in de lokale private cloud markt komt ook op een moment dat niet-traditionele spelers zoals ‘s lands grootste telecombedrijven Telstra en Optus al hun aandeel in de grond zijn gebracht als het gaat om cloud computing. Beide telco’s hebben zich al aangemeld klanten om hun cloud-aanbod, in de vorm van bedrijven zoals Visy, Komatsu en Curtin University. IT services rivalen CSC en Fujitsu hebben ook sterk geïnvesteerd in de ruimte in Australië.

Een Australisch bedrijf genaamd Bucan Holdings heeft een nieuwe publieke cloud product genaamd BitCloud gelanceerd. Bucan Holdings heeft een aantal bedrijven in de internet ruimte meer sinds 1995, waarvan er één was hosting provider Host1.

Bucan werkt samen met Dell om zijn uitstapje te maken in de cloud, gebruik te maken van Dell’s blade servers, EqualLogic-opslag en Microsoft’s virtualisatie en data back-up. Het product is bedoeld voor organisaties tot 500 zitplaatsen. BitCloud zal 99,9 procent netwerk- en server-uptime hebben. Alle hardware zal worden gehuisvest in de Australische datacenters.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie