HP AppSystem krijgt nieuwe apps voor big data nous

HP heeft drie verzoeken om zijn AppSystems portfolio toegevoegd in een poging om bedrijven te helpen optimaliseren van de informatie die zij ontvangen.

HP zei op haar conferentie ‘Discover’ in Frankfurt op dinsdag dat de nieuwe toepassingen bedrijven en overheden in staat zal stellen om waarde te halen uit al hun gestructureerde, semi-gestructureerde en ongestructureerde informatie.

De eerste toepassing, HP AppSystem voor Apache Hadoop, stelt klanten in staat om snel analyses op meerdere bronnen van gegevens binnen de onderneming te implementeren, maar bevat software van Cloudera en het cluster management tools van HP. HP zei AppSystem voor Apache Hadoop beschikbaar zou zijn in december.

De AppManager functie binnen AppSystem voor Apache Hadoop zorgt voor een continue bewaking van de gehele IT-omgeving en stelt bedrijven in staat om nodes te beheren en eventuele storingen die prestaties van de server te verminderen.

“AppManager voor Hadoop is een complete dashboard die klanten in staat stelt om hardware en software te beheren als één van een extern scherm”, zegt Paul Miller, vice-president van geconvergeerde applicatiesystemen naar de HP Enterprise Group.

Zonder deze, Miller beweerde, zijn bedrijven ‘vliegende relatief blind “vandaag de dag als ze Hadoop te gebruiken om gegevens te verwerken op duizenden nodes.

Cloud computing is op een pad aan het worden een echte nut – maar wat is nu precies een hulpprogramma en hoe dicht doet cloud past dat beeld? de website gevraagd een industrie-expert om uit te vinden.

AppSystem voor Hadoop kan worden ingezet in 30 minuten met behulp van HP’s Insight Cluster Management Utility software. De applicatie biedt ook verbeterde prestaties met HP ProLiant Generation 8 (Gen8) DL380 servers, aldus HP.

HP’s tweede aankondiging, AppSystem voor Vertica, combineert HP Converged Infrastructure met de HP Vertica Analytics Platform en is geoptimaliseerd voor HP storage servers en netwerken. Het bedrijf zei dat het systeem heeft een aantal nieuwe functies die u kunnen helpen een bedrijf opschalen bewerkingen als de noodzaak om te analyseren big data groeit. AppSystem voor Vertica staat gepland voor een release in begin 2013.

“Vertica nodes bieden real-time analytics en diep inzicht in alle opgeslagen in dat de gegevens meer [Hadoop] data”, aldus Miller.

Tot slot, HP AppSystem voor Autonomy eDiscovery – beschikbaar in het begin van 2013 – is ontworpen om de snelheid van de winning van informatie in antwoord op juridische verzoeken. Het doel is om kosten en risico’s te verlagen voor klanten met de nieuwe ingebouwde analytics, workflow automatisering en real-time dashboard rapportagemogelijkheden.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen