Hier is wat een Grexit zou doen aan de Griekse tech uitgaven

Tech-uitgaven in Griekenland zou dalen tot de helft van zijn pre-crisis niveau als het land uiteindelijk het verlaten van de euro.

Analist IDC heeft gekeken naar wat er zal gebeuren als de onderhandelingen tussen Griekenland en haar schuldeisers falen is en het verlaten van de eurozone, maar ook de gevolgen als Griekenland erin slaagt om een ​​akkoord over een reddingsplan te komen en houden van de euro. Geen van beide scenario heeft veel goed nieuws voor de IT-uitgaven of IT-werkgelegenheid in het land, die al lijdt aan een tech brain drain als ontwikkelaars op zoek naar werk vertrekken elders.

De Griekse tech sector heeft 4.500 bedrijven met een omzet van € 17.1bn en goed voor ongeveer vier procent van de economische productie van Griekenland.

Volgens IDC, heeft de Griekse IT-uitgaven al daalde met een derde ten opzichte van zijn 2007 pre-crisis piek. Als Griekenland doet verlaat de eurozone, dan is de IT-uitgaven zou kunnen vallen met de helft van de niveaus 2007 door 2016 – een daling van iets minder dan $ 2 miljard.

Als Griekenland niet in slaagt om een ​​akkoord over de financiering van haar tekorten, in gebreke te komen, en verlaat de eurozone, waarschijnlijk waardoor de vlucht van buitenlandse bedrijven uit Griekenland en een gebrek aan financiering voor nieuwe projecten, zou de Griekse IT-uitgaven dalen met 14 procent dit jaar en nog eens 18 procent volgend jaar, IDC berekent.

De effecten op de uitgaven in andere West-Europese landen zal bescheiden zijn, maar kan er een gering effect in landen meer blootgesteld aan de Griekse schuld, zoals Duitsland, Frankrijk en Italië zijn. Toch zal de daaruit voortvloeiende onzekerheid over de toekomst van de eurozone en de negatieve gevolgen voor het bedrijfsleven het vertrouwen dat de groei in West-Europa 2.016 IT-uitgaven zullen alleen bereiken 0,8 procent, een daling van de eerder voorspelde van 1,6 procent.

Zelfs als Griekenland heeft een verblijf in de euro, zal het nog achterblijven ten opzichte van andere West-Europese landen, in ieder geval op de korte termijn, dankzij de verdere EU-maatregelen soberheid. In termen van de Griekse IT-uitgaven, kan dit leiden tot een zeven procent krimp in 2015 en 12 procent daling in 2016. In dit scenario zou de totale groei in West-Europa IT-uitgaven in 2016 nog steeds groeien één procent, met een relatief snelle terugkeer naar de vorige voorspelde groei niveaus van 1,6 procent groei.

Hoe dan ook de impact op de bredere Europese uitgaven waarschijnlijk worden gedempt: Griekenland zal goed voor slechts 0,5 procent van de West-Europese uitgaven aan hardware, software en diensten dit jaar en is nu al de slechtst presterende West-Europese landen op het gebied van IT-uitgaven, verwacht effectief vlakke tot 2019 te zijn.

“Terwijl de macro-economische schokken zoals mogelijke Grexit de neiging om invloed op de meeste technologische gebieden, zijn wij van mening dat de hardware-uitgaven in het land zal een sterkere negatieve invloed zien vooral in de 2015-2017 termijnen, zoals terugkerende vergoedingen voor onderhoud en meerjarige contracten software te beschermen en diensten – in ieder geval tot op zekere hoogte, “Giorgio Nebuloni, IDC associate research director, gezegd.

Lees nu dit

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

? Kan Griekenland IT brain drain zijn het antwoord op de ontwikkelaar tekort van Roemenië; Het is een kerkhof ‘: de software ontwikkelaars verlaten van Griekenland voor een goede

3D Printing; 3D printing handen op:? Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?