HHB FlashMic DRM85 recensie

Het is verbazingwekkend niemand al eerder van deze gedachte. HHB Communications FlashMic DRM85 is ‘s werelds eerste professionele digitale opname microfoon. Het combineert een hoogwaardige Sennheiser omnidirectionele condensator capsule met 1 GB ingebouwde flash-opname-geheugen (18 uur opnametijd, afhankelijk van de compressie) een handig en duurzaam draagbaar opname-apparaat dat is eenvoudig te bedienen en legt een goede prijs-kwaliteit audio te creëren. Dit maakt de microfoon ideaal voor voice recording toepassingen – uitzending en druk interviewen in het bijzonder, maar ook podcasts.

Maak je geen zorgen als je een technophobe bent. Omdat de FlashMic DRM85 geen lastige kabels ed nodig hebt, kunt u vrijwel direct met slechts een enkele knop druk op de knop worden de opname. De FlashMic DRM85 dossiers WAV lineaire of MPEG-2 gecodeerde audio-bestanden, die vervolgens snel en gemakkelijk kan worden overgedragen via USB op Macintosh- of Windows-computers voor het bewerken en doorgifte. A Datum / tijd stempel wordt opgeslagen, samen met het bestand, met de interne real-time klok set en automatisch gesynchroniseerd met de host computer. Er is zelfs een line-out-poort en het volume draaiknop om direct naar vastgelegde audio luisteren, moet u wilt uw opname te controleren voordat ze worden verwerkt.

De FlashMic wordt aangedreven voor ongeveer 6 uur door een paar standaard AA batterijen (primaire of oplaadbare batterijen kunnen worden voorzien), met de resterende batterijlading weergegeven, samen met de tijd, het niveau en de status van informatie in een backlit LCD-scherm op de microfoon lichaam. Daarnaast is er een visuele lage batterij waarschuwing waarschuwt u voor de op handen zijnde noodzaak om de batterijen te vervangen. De microfoon kan worden bediend direct uit de doos met de standaardinstellingen, of u kunt maken en opslaan negen aangepaste configuraties met behulp van de meegeleverde software.

De FlashMic Manager hulpprogramma kunt u bekijken en de configuratie parameters van de FlashMic bewerken. FlashMic Manager is een uitvoerbaar bestand dat presets maakt naar / reset set / toewijzen audio parameters, sample rate (48, 44,1, 32 kHz), bit rate (768, 705,6, 512, 192, 160, 128 Kbps), het type batterij, backlight (op / off / PowerSave), RTC, file info en filter configuratie parameters. Het downloadt ook de audio data van de FlashMic naar het opgegeven pad op uw computer.

Parameters, waaronder audio-modus, AGC (Automatic Gain Control) On / Off, record, en HPF (high pass filter) On / Off kan afzonderlijk worden ingesteld voor een optimale configuratie voor typische toepassingen. Daarnaast is een ‘Expert Mode’ maakt het mogelijk alle variabele parameters rechtstreeks worden benaderd vanuit de FlashMic lichaam. Een andere handige functie is de 10-tweede pre-opname buffer. Deze registreert constant audio in 10 seconden beten, zodat als je de opnameknop te laat te raken, de microfoon nog steeds het geluid terug te gaan 10 seconden vangt. U kunt zelfs cue points en markers add-on-the-fly, zodat u onmiddellijk naar de audio highlights wanneer u het bewerken suite raken.

Met een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz en minder dan 0,1 procent totale harmonische vervorming bij 16-bit / 48 kHz, de FlashMic maakt opnames van de hoogste kwaliteit – misschien niet helemaal wat het zou zijn met dezelfde capsule in combinatie met een goede studio mic voorversterker. Ik gebruik het voor weken om podcasts te maken en ik moet nog worden teleurgesteld met geen opnamen – zowel in één-op-één interviews en grote druk op evenementen. De FlashMic is zelfs goed voor het opnemen van instrumenten, moet u wilt uw geld als het werk van meer dan waard is.

Maar het grootste voordeel van de FlashMic is dat je niet hoeft te kiezen tussen een consument apparaat of een professionele recorder en een aparte microfoon. De combinatie van een hoogwaardige microfoon en recorder in een enkele, vertrouwde, eenvoudig te gebruiken systeem dat de audio in gemakkelijk overdraagbaar, industrie-standaard formaten opgeslagen – en zonder verwisselbare media te maken over – is een echte zegen. Overbrengen van audio naar uw computer is ook eenvoudig dankzij de USB-poort en de bijgeleverde kabel, zodat u bestanden slepen en neerzetten op uw computer voor het afspelen of bewerken.

Te bekritiseren, zijn we verbaasd dat er geen draadloze optie (of, op zijn minst, een tijdcode optie). Natuurlijk, zou het product compliceren, waardoor deze mogelijk te moeilijk voor sommige te bedienen. Het zal ook meer kosten. De batterij status op het LCD-scherm kan een beetje grillig ook – een minuut het zal drie bars en de volgende het zal vasthouden op het leven hebben. Toch, als je een behoefte om professioneel klinkende opnames, hetzij in uw kantoor of op de weg te maken, moet de FlashMic worden aan de top van de lijst – als u de begroting.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop