Het is showtime voor Apple

Zoals iedereen die de relatie tussen Apple en de vakpers wordt gevolgd, de strategische richting en productplannen is verwant aan de wetenschap van Kremlinologie,, door de jaren heen heeft ongetwijfeld intuïtief, de inspanningen om een ​​druppel op het bedrijf te krijgen tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog . Terwijl Cupertino Centrale Comité, de voorkeur aan haar denken geheim te houden, behalve voor het zorgvuldig geënsceneerde gebeurtenissen; geïnteresseerde buitenstaanders kan een behoorlijk goede lijn van de huidige Apple’s te krijgen, vijfjarenplan door te kijken naar wat het bedrijf niet zo veel te doen, wat zij; doet.

Case in point:. Apple’s snel krimpende selectie van de wereldwijde beurzen; In het afgelopen jaar heeft het bedrijf uitgebreid bewerkte haar eens zo lange lijst; van de belangrijkste gebeurtenissen in de branche haar inspanningen op een select groepje te concentreren. De; corporate “A List” heeft top-of-the-line behouden zwaargewicht toont met een Mac, focus – de Macworld Expo in New York, San Francisco en Tokio, Apple Expo, in Parijs, en, natuurlijk, de . Apple Worldwide Developers Conference in San, Jose, Californië Intussen Apple heeft controverse met veel diehard aangewakkerd; supporters door het beëindigen van haar oude band met een dergelijke cross-platform; shows als CeBIT in Hannover, Duitsland, en – nog meer; verrassend – deze week de Seybold Seminars Boston / Publishing 2000.

Het besluit van Apple om een ​​mis op de eerste show van de VS te nemen, elektronische publicatie van de industrie – een industrie het is gedomineerd sinds de eerste, salvo’s van de DTP-revolutie – zegt boekdelen over het verschuiven van het bedrijf, de focus van de traditionele kern van de afdruk voors en haar ambities in de; booming markt van de consument en op het web.

Het is een berekende zet, om zeker te zijn. Het bedrijf is no-show in Boston’s Hynes; Convention Center kan komen als een schok voor de meerderheid van de elektronische; uitgevers die nog hechten aan het platform, bovendien kan wel verlaten; een opening voor indefatiguable dark horse Microsoft Corp. aan de zwaaien; harten en geesten van enkele hek-straddlers met de verbeterde kleur, beheer, PostScript-ondersteuning en andere zware functies van Windows; 2000. Niettemin, Apple is waarschijnlijk recht om te veronderstellen dat het publiceren profs; beruchte afkeer van verandering zal werken in de Mac’s gunst of het; bedrijf zet in een verschijning of niet.

Immers, Quark Inc. – wier gehele bedrijf wordt gebouwd bovenop het; uitgeverswereld – is berucht om zijn niet reageert, zelfs vijandig, houding ten opzichte van de installed base, niettemin, terwijl veel van deze professionals, hebben geprezen Adobe Systems Inc. ‘ s concurrerende InDesign-pakket als een potentiële, Quark killer, “grote sites moeten nog QuarkXPress te verlaten in drommen Dit;. bedrijfstak beweegt niet zo snel, en Apple is overvloedig bewust van dat feit.

Adobe, Quark en – op de Seybold keynote podium woensdagochtend Drie grafische ondernemingen;, om de Mac’s blijvende relevantie onderstrepen bij verstek, alle van de Big Macromedia Inc. – unaniem als het gaat om onder Mac OS-ondersteuning, in hun volgende grote releases. Terwijl zowel Macromedia en Adobe heeft een aantal stappen, om de Windows helft van de vergelijking, ten koste van de Mac te benadrukken, tijdens de donkerste dagen van het platform, hebben alle drie de bedrijven is het kristal gemaakt, duidelijk dat hun heetste pro pakketten voor print en web publishing zal omvat: één voet stevig geplant aan elke zijde van het platform delen.

Sprekend over de Web: Apple’s beslissing om Seybold schuwen kunnen kapitaliseren op, de glaciale tempo van platform verandering in print publishing, maar het ontbreken van een; aanwezigheid van Apple in Web spoor van de show roept een aantal mogelijke vragen over, het bedrijf zich inzet om de veel volatiele markt voor Internet tools en services. Niet verrassend, heeft Apple al gekomen met het antwoord; Wereld evenement in Los Angeles, CEO Steve Jobs zal de belangrijkste keynote spreker op April’s Spring internet.

Longtime lezers van deze column zal de woedende reactie van de Mac te herinneren, gemeenschap in het Verenigd Koninkrijk afgelopen najaar toen Apple abrupt afgemeld, de grote Apple Expo het voor april beloofd had. Op het moment, de buzz was dat, het bedrijf had besloten terug te trekken haar steun – het verlaten van gebruikers en ontwikkelaars, zowel draaien in de wind en uiteindelijk wordt gevraagd de annulering van het; evenement – omdat iemand had gerealiseerd dat een verschijning die week in Londen, zou Jobs ‘kans voor de bovenste plek op Internet World onderbieden.

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 niet vloeibare schade, iPhone, iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren; mobiliteit; Luister naar draadloze hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7 ? Het gaat kosten

Begrijp me niet verkeerd: De Apple Expo over-face was een fiasco, vlakte en, eenvoudige, en ik ben nog steeds verbijsterd dat niemand in Apple marketing had gedacht, een dag-Runner raadplegen voordat het opzetten van die show in Londen in . de eerste plaats, bovendien, als een professional met diepe wortels in print publishing, ik vraag, de etiquette van opschepperig een lange tijd, hardcore markt – met name één, dat is nu al bang dat Apple’s enthousiasme voor het kan worden tanende.

Toch is de beslissing om Apple Expo Groot-Brittannië en Seybold sloot ten gunste van een, grote plons op Internet World maakt volop machiavellistische zin op de lange, termijn – en het schetst een duidelijk (indien niet verrassend) beeld van de crossover; markt Apple hoopt om vast te leggen van een groeiende gebied van de concurrenten.

Mac veteraan Matthew Rothenberg is een redacteur van de website Nieuws.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten