Het is een vogel, is het een vliegtuig … .het is India’s eerste pizza leveren drone!

In misschien wel de meest gedurfde en value-for-money stunt dat de stad Mumbai nog heeft gezien, een eenmaal onbekende hole-in-the-wall Pizzeria Kemp’s Corner in tony Zuid-Mumbai gebruikten een drone om de levering van een pizza op een nabijgelegen locatie (Worli), nadere geloof aan het idee dat India kan zowel ver vooruit zijn tijd en wijze achter zitten.

Hoewel dit is blijkbaar niet de eerste pizza in de door een drone-a Dominos franchise geleverd wereld die geuzennaam snagged door dit te doen in het Verenigd Koninkrijk vorig jaar het was zeker de meeste aandacht grijpen.

Het idee werd geboren toen de eigenaar van Francesco Pizza, Mikhel Rajani, struikelde over een video, die Amazon gemaakt en populair in het recente verleden dat een drone leveren van een pakket-een methode die de e-tailer zegt dat het heel snel zal volgen voor leveringen aan toonden haar ‘Prime’ dienst klanten.

Rajani besloten dat hey, als Amazon het kon doen, en vervolgens door golly, dus konden ze. Dus nam hij contact Fahad Azad van Robosoft, een fabrikant van robot kits en industriële systemen om een ​​levering drone voor de pizzeria te ontwerpen. Voordat je zou kunnen zeggen Blade Runner, een vier-rotor drone afgezet met een Francesco pizza van een van de verkooppunten in de Lower Parel gebied, beroemd na de onafhankelijkheid om zijn textielfabrieken en nu voor zijn high-end winkelcentra, en geleverd om een ​​multi-verdiepingen flatgebouw in de omgeving Worli-een afstand van 1,5 kilometer-vliegen over alomtegenwoordig sloppenwijken, de al even alomtegenwoordige wedstrijden van straat cricket en Mumbaikers die op stomheid geslagen keek.

Deze drones zijn blijkbaar koopjes, kost slechts $ 200 per eenheid ten opzichte van alle daarmee gepaard gaande kosten die meegaan met de motorfiets leveringen (salaris van de levering jongens, brandstofkosten, fiets onderhoud etc) en een zegen voor een stad die altijd lijkt te steken in gridlock. Dus, het roept de vraag op of de drone gaat om een ​​steunpilaar van hoe restaurants en winkels beginnen hun goederen te leveren geworden.

Ik weet niet zeker wat in het Westen zou gebeuren, maar ik kan gemakkelijk zien verschillende drone-beladen pakketten wordt neergeschoten door Mumbai straatkinderen met katapulten. Sales of.22 pellet geweren kan gaan via het dak leveringen van Chinese meeneem of Basmati rijst naar beneden te brengen worden verscheept in. Cricket ballen, slippers, je naam-iets kunt u uw handen op zal ongetwijfeld worden gebruikt als projectielen die naar beneden te brengen goodies-beladen quadracopters, vooral in een stad die geldt als een van de armste landen ter wereld. Ik kan mijn geld op de eventualiteit dat het hele gebied een levendige shooting arcade zal worden.

Inspirational supply chain methodologie of niet, de Mumbai politie niet al te enthousiast over Francesco’s weinig marketingtruc te zijn, zeggen dat de pizza maker niet had genomen politie permission-blijkbaar vonden ze te weten over de stunt alleen wanneer de video van de vlucht ( beschikbaar op youtube) ging virale.

Een woordvoerder van het bedrijf, echter, stelt dat geen wetten waren gebroken, aangezien de drone niet vliegen boven de 400 voet, die de drempel waarboven zij toestemming van de luchtvaartautoriteiten nodig zou hebben.

? Innovatie; M2M-markt stuitert terug in Brazilië, 3D Printing; 3D printing handen op: Houtwerk; Banking; CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent?

Je kunt niet echt de schuld van de Mumbai politie die blijkbaar paranoïde over luchtaanvallen zijn geweest toen Abu Jundal, één van de behandelaars van 26/11 terreur aanslagen die bijna 200 mensen in de stad vermoord bleek dat meer moord en doodslag was gepland , dit keer georkestreerd ongetwijfeld door individuen beïnvloed door de recente Bond-films, gezien ze hadden fantasievolle noties van het gebruik van paragliders hun chaos.

Daarom overweegt deze belemmeringen-en het feit dat de mens onvermijdelijk komen altijd goedkoper dan de machines in Zuid-Azië vandaag-de dag van de drone het leveren van uw Tandoori kip en Naan samen met een paar flessen Kingfisher is nog wat verder weg.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

3D-printen handen op: Houtwerk

? CommBank partners met Barclays voor mobiele betalingen, FinTech innovatie

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent