Het duurt een open-source dorp om commerciële software te maken

Zoals Zemlin opgemerkt, “Np men maakt niets deze dagen zonder open source software. Telefoons, tv’s, zelfs bij Apple, vindt u de GPL en tientallen open source programma’s te vinden worden gebruikt in elke iPhone en iPad.”

Hij was niet alleen plukken op Apple, dat een lange geschiedenis van herbestemming open source software heeft. Mac OS X bij de wortel groeit uit de vruchtbare aarde van BSD Unix. In de wereld van The Linux Foundation zojuist Collaborative Development Trends Report, Zemlin zei: “We zien veel bedrijven al aan open source software verplaatst. Dit rapport deelt de resultaten van een invitation-only onderzoek onder bijna 700 softwareontwikkelaars en business managers over hun participatie en investeringen in de gezamenlijke ontwikkeling praktijken. ”

De bedrijven ondervraagden zijn de marktleiders drijvende kracht achter deze gezamenlijke ontwikkeling revolutie en omvatten dergelijke top IT-bedrijven als Cisco, Fujitsu, HP, IBM, Intel, Google, NEC, Oracle, Qualcomm en Samsung. De meerderheid van de respondenten (69 procent) werken bij organisaties met $ 500 miljoen of meer aan jaarlijkse omzet en meer dan 500 werknemers (76 procent).

In het bijzonder, dit onderzoek gekeken naar open source samenwerkingsprojecten. Zoals Zemlin zei in zijn keynote, “De opkomst van Linux en open source tools en componenten in de enterprise software-industrie in het afgelopen decennium is goed gedocumenteerd. Meer recent is een nieuw business model ontstaan ​​waarin bedrijven samen te voegen over industrieën delen de middelen voor ontwikkeling en bouw gemeenschappelijke open source code bases waarop zij hun eigen producten en diensten kan onderscheiden … In het verleden, samenwerking werd gedaan door normen commissies;. nu het wordt gedaan door open source stichtingen.

De belangrijkste bevindingen uit het rapport waren

Bedrijven betrokken raken bij collaborative software ontwikkeling om zakelijke doelstellingen te bevorderen en om een ​​deel van de industrie innovatie. Negentig procent van de business managers en leidinggevenden ondervraagde geregeerd collaborative software ontwikkeling enigszins tot zeer belangrijk voor hun bedrijf. En bijna 80 procent zegt dat samenwerken aan het ontwikkelen praktijken werden gezien als meer strategische aan hun organisatie in de afgelopen drie jaar. Bijna de helft van business managers ondervraagden zeiden dat ze voorrang samenwerken aan het ontwikkelen, omdat het hen in staat stelt om te innoveren en / of helpen om hun branche.

Alle drie van deze telefoons zijn uitstekend en zijn lager geprijsd dan een vergelijkbare iPhone 6s of 6s Plus.

Investeringen in collaborative software ontwikkeling zijn over de opkomst. Onder de business managers en leidinggevenden, 44 procent zei dat ze zouden hun investeringen in collaborative software ontwikkeling in de komende zes maanden te verhogen; 42 procent zei dat ze zouden hun huidige investeringen te ondersteunen, en niemand gemeld dat ze hun investering te verlagen.

Apache Foundation en de Linux Foundation slaan handen ineen voor ApacheCon; Xen wordt een Linux Foundation project; Linux Foundation keurt Open Virtualization Alliance en KVM; OpenDaylight: Open-source SDN groeit snel; Waarom Microsoft is belegd in OpenDaylight

Sixty-drie procent van de software-ontwikkelaars ondervraagden zeiden dat ze meer tijd besteden aan collaborative software ontwikkeling, in vergelijking met vijf jaar geleden. En 59 procent meldde een grotere deelname aan collaborative software ontwikkeling in slechts het afgelopen jaar. Individuele ontwikkelaars en bedrijven zowel profiteren van de trend in de richting van samenwerking. Tachtig-drie procent van de software-ontwikkelaars zeiden dat ze persoonlijk geprofiteerd van gezamenlijke ontwikkeling door middel van blootstelling aan nieuwe instrumenten en de ontwikkeling praktijken. Meer dan 77 procent van de business managers zei gezamenlijke ontwikkeling praktijken hebben hun organisaties geprofiteerd van een kortere cyclus van de ontwikkeling / snellere time to market.

Linux is de grootste gezamenlijke ontwikkeling project in de geschiedenis van de computer en heeft de weg vrijgemaakt voor andere gezamenlijke inspanningen om de technologische ontwikkelingen kosten van onderzoek en ontwikkeling te versnellen en drastisch verminderen, “concludeerde Zemlin.” Deze gezamenlijke ontwikkeling praktijken drastisch verstoren van de manier waarop technologieën worden gebouwd en verspreid, en de nieuwe Collaborative Development Trends Report helpt informeren hoe en wat we kunnen verwachten in de komende maanden.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

 verhalen

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Laatste beoordeling

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september