Handset verkoop halvering sleept M1 het eerste halfjaar de winst naar beneden

Singapore op twee na grootste telecommunicatiebedrijf, M1, heeft gezien de verkoop van nieuwe toestellen dalen in het tweede kwartaal, het slepen van de totale resultaten van het bedrijf naar beneden mee.

In het tweede kwartaal, handset daalde de omzet met 50 procent jaar-op-jaar in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2015, het registreren alleen SG $ 36.000.000 aan inkomsten. Dit resultaat daalde met 33 procent op de prestaties in het eerste kwartaal en jaar-op-jaar zag eerste helft omzetdaling met 44 procent tot SG $ 90.600.000.

Het bedrijf toegegeven in de winst van de verkoop van handsets had beneden zijn totale resultaat, dat de winst voor rente, belasting, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) voor het tweede kwartaal zag komen in 1,7 procent lager op SG $ 82.000.000 gesleept, terwijl de bedrijfslasten daalde de omzet 13 procent tot SG $ 240.000.000 en de nettowinst daalde met 7,5 procent tot SG $ 41.000.000.

Voor het half jaar tot het einde van juni, M1 meldde een 1 procent jaar-op-jaar daling van de EBITDA tot SG $ 165.000.000, bedrijfsresultaat daalde de omzet met 13 procent tot SG $ 498.000.000, en de nettowinst daalde 7,2 procent tot SG $ 83.500.000.

In het tweede kwartaal, voegde het bedrijf 14.000 postpaid en 24.000 prepaid klanten gewoon verlegen van 2 miljoen klanten te bereiken, omdat het 23,5 procent van de Singapore mobiele markt gehandhaafd. Postpaid klanten op de telco gemiddelde 3.3GB van datagebruik per maand, met een prepaid gebruikers verbruiken 1,3 GB per maand. Gegevens maakt nu het grootste deel van de omzet uit telefonie van de telco’s, springen met 9 procentpunten tot 54 procent.

Voor vaste diensten, M1 toegevoegd 9000 fiber klanten 145.000 algehele hebben, aangezien de gemiddelde opbrengst per gebruiker daalde 2,6 procent jaar-op-jaar tot SG $ 45.

Het bedrijf is nu het voorspellen van een single-digit daling van de nettowinst voor het volledige jaar.

“De toenemende adoptie van OTT-diensten heeft de traditionele telecommunicatie-inkomsten beïnvloed. Dit heeft ook geleid tot een toenemende vraag naar data,” aldus het bedrijf.

“We blijven onze service proposities verbeteren, met investeringen in nieuwe technologieën en mogelijkheden om een ​​portfolio van digitale oplossingen te bouwen vast te leggen nieuwe groeikansen. Zinvolle opbrengst van deze investeringen zal zijn op het bereiken van schaal in dienst adoptie meer dan de komende jaren.”

Eerder dit jaar, de telco lanceerde haar Gigabit Passive Optical Network (GPON) commerciële glasvezel breedband service aan klanten toegang tot snelheden tot 10Gbps te geven. Terwijl op de mobiele kant, M1 samen met Huawei om haar 4G-snelheden bereiken 1Gbps download / 130Mbps upload via het gebruik van 4×4 Multiple-Input Multiple-Output, twee-componenten carrier uplink carrier aggregatie, 3CC tri-band downlink carrier aggregatie, en hogere orde Modulation 256 Quadrature Amplitude Modulation.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice; iPhone 7 pricetags kan China de verkoop belemmeren;? Korea’s Minkonet zet inheemse object advertenties boven de VR streaming-dienst, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia