Groeiende cyberaanvallen op ‘nieuwe realiteit’ in Singapore inluiden

SINGAPORE – Greater interconnectiviteit en toegang tot technologie zal een ‘nieuwe realiteit’, waarin het land meer cyberaanvallen en sociale extremisten zullen zien maken, waarschuwt vice-premier Teo Chee Hean.

Ook Singapore coördinerend minister voor de nationale veiligheid, Teo legde uit dat Singapore was een open samenleving in een sterk geglobaliseerde wereld met grote hoeveelheden van de handel en reizen. Dit had gegeven haar burgers toegang tot nieuwe technologieën en worden betrokken bij de geopolitieke ontwikkelingen, maar het betekende ook dat de stadstaat was een “aantrekkelijk doelwit” voor spionage en buitenlandse subversie.

Teo sprak op dinsdag op de 10e verjaardag van de Veiligheidsraad van de afdeling Interne (ISD) Heritage Centre, dat werd opgericht in de nasleep van de 11 september 2001 aanslagen terrorist in de Verenigde Staten.

De vice-premier legde uit dat Singapore was een open samenleving in een sterk geglobaliseerde wereld met grote hoeveelheden van de handel en reizen. Dit had gegeven haar burgers toegang tot nieuwe technologieën en worden betrokken bij de geopolitieke ontwikkelingen, maar het betekende ook dat de stadstaat was een “aantrekkelijk doelwit” voor spionage en buitenlandse subversie.

Hij merkte op dat het risico van spionage was niet nieuw, eraan toevoegend dat het land in het verleden het doelwit van spionage aanvallen of ondermijning pogingen van andere landen, met inbegrip van bevriende naties was geweest. Hij onthulde dat tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog, een Singaporese ambassade medewerker gevestigd in Moskou was “gecompromitteerd” en werkte voor de Sovjet-Unie tegen het belang van zijn land.

Teo voegde eraan toe dat de dreiging van spionage bleef vandaag, maar merkte op dat de technologie een “belangrijke GameChanger” was geworden. “Onze kwetsbaarheid is toegenomen als gevolg van onze eigen interconnectiviteit, de cache van gerubriceerde informatie die mogelijk kan worden gestolen door middel van elektronische media, en onze sterke afhankelijkheid van IT-systemen voor essentiële diensten,” zei hij.

“De dreiging van cyber spionage heeft toegevoegd aan onze nieuwe realiteit. We hebben al een paar aanvallen gezien, hebben ze [en] tegengegaan waarschijnlijk meer te zien in de toekomst.”

Cyberspace maakt weg vrij voor raciale, religieuze extremisme; Een andere belangrijke bedreiging voor de interne veiligheid van het land komt in de vorm van raciale en religieuze extremisme, en cyberspace is een nieuwe variant voor deze, aldus de minister.

Teo legde uit dat het internet geleid tot “onverantwoorde, beledigend en opruiende opmerkingen” over andere rassen en religies in het kader van een anonieme gezicht had gegeven. Ongeacht of deze zijn opzettelijke aanvallen op een andere gemeenschap of niet, het einde resultaten zijn net zo gevaarlijk, merkte hij op;. Het internet maakt het mogelijk deze gevaarlijke opmerkingen om snel te gaan virale, en kan mogelijk uit de hand lopen en snel beschadigen tussen de gemeenschappen relaties , zei hij, eraan toevoegend dat als omgezet in acties in de fysieke wereld, kunnen de gevolgen dire zijn;. hij waarschuwde ook dat Singapore was “geen onbekende” naar etnisch geweld en rellen, onder verwijzing naar de in de jaren 1960. Echter, had de kloven geheeld en het land nu genoten van vrede en harmonie als gevolg van sterke sociale banden die was gebouwd tussen de verschillende gemeenschappen.

Teo zei: “Het is verleidelijk om te denken dat de Singaporese identiteit troeven raciale en religieuze identiteit van een individu Maar de recente incidenten waarbij ongevoelig en beledigende opmerkingen tegen andere religies hier levendig te tonen dat de goede relaties die we genieten niet kunnen worden genomen voor verleend.”.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia