Govt dringt telco’s om samen te werken tegen NBN Co

Het ministerie van Breedband, Communicatie en de digitale economie heeft Telstra en de andere telco’s aangespoord om de krachten te bundelen in hun toegang onderhandelingen met NBN Co.

NBN Co’s speciale toegang onderneming (SAU), aan de Australische Concurrentie en Consumer Commission (ACCC) eind vorig jaar is ingediend, worden de prijzen en regelgevend kader waarop de National Broadband Network (NBN) zal werken voor de komende 30 jaar. De SAU geeft de ACCC de bevoegdheden om in te grijpen bij geschillen tussen toegangszoekers en NBN Co via prijsstelling en non-pricing omstandigheden op het netwerk.

Het document is ontworpen om te werken hand in hand met de wholesale-breedbandtoegang overeenkomst (WBA), waarin afspraken tussen NBN Co en toegangszoekers over een kortere periode van tijd, op dit moment, een jaar.

Telco’s, zoals Internode, Vodafone en Telstra, hebben gezegd dat deze overeenkomsten moet hebben om hen te blijven aanbieden van diensten en het aanmelden van nieuwe klanten op de NBN worden ondertekend, en ze zijn dan ook gedwongen om WBAs met een beperkte toezicht van het ondertekenen ACCC. De telco’s beweren dat de waakhond moet kunnen ingrijpen als er een geschil tussen een dienstverlener en NBN Co over de WBA, en dat deze bevoegdheid moet worden gegeven aan de ACCC in de SAU.

Maar het spreken in begrotingsramingen gisteravond, Ministerie van Breedband, Communicatie en de digitale economie secretaris Peter Harris zei dat de SAU en de WBA zijn ontworpen om de regulator van de onderhandelingen in het voordeel van de telco’s te krijgen.

“We kunnen uit de buurt van ‘de regulator regelt alles’ te bewegen ‘de industrie is in staat van onderhandelen’ en NBN Co is in staat om te luisteren en te reageren op dat de onderhandelingen in de verwachting van een neutrale wholesale provider die geen enkele reden om onderscheid te maken tussen heeft wijze de aanbieders, “zei hij.

Hij zei dat het voordeel van structureel scheiden Telstra is dat het nu op dezelfde zijde als de andere telco in onderhandelingen met NBN Co.

Een van de factoren [is dat] Telstra net is verwisseld kanten. Dus het is een heel grote verandering. De industrie is niet langer verdeeld in de onderhandelingen. Dit is in feite gaat om Telstra plus de rest van de industrie in onderhandeling met NBN Co Je moet in staat zijn om te verwachten dat de prikkels sterk genoeg om eventueel toestaan ​​dat een volwassen onderhandelingsstrategie te ontwikkelen in de tijd verschoven zijn.

Harris verwierp suggesties van Liberaal Senator Simon Birmingham dat het oneerlijk voor de kleinere telco’s zou zijn, omdat er zou zijn twee olifanten – NBN Co en Telstra – onderhandelen met de muizen – de rest van de industrie.

Als NBN Co heeft een zeer, zeer beperkt vermogen om onderscheid te maken, kan het eigenlijk niet te onderhandelen over een deal met de olifant die het niet kan bieden aan de muizen, “zei hij.” Logisch, als het gaat om het omgaan met NBN Co, de industrie zal de mogelijkheid hebben, als gevolg van non-discriminatie om problemen te regelen onderling als het kiest.

NBN Co’s hoofd van de productontwikkeling en de industrie relaties Jim Hassell vertelde de hoorzitting dat NBN Co momenteel overleg met de industrie, en tot wijziging van de SAU en de WBA te verbeteren, met de bedoeling te hebben beide afgerond in november van dit jaar.

Hoewel de telco’s kritisch zijn geweest dat de SAU de 30-jarige periode is te lang voor een dergelijke onderneming, Harris zei dat het noodzakelijk is als NBN Co is om private financiering langs de rails te krijgen.

Als NBN Co is om de schuld te verhogen, zal het nodig hebben om te kunnen provider zekerheid aan de mensen die de schuld te geven over de waarschijnlijkheid van de terugkeer, wat betekent dat u een prijsafspraak gestructureerd om dat niveau van zekerheid te verschaffen nodig.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Braziliaanse Paralympians profiteren van technologische innovatie

Braziliaanse overheid zou verbieden Waze