Google’s Project Loon: nu is het internet-stralend ballon testen opstijgen in Sri Lanka

De eerste van drie Google Loon ballonnen is nu dreef in Sri Lanka luchtruim na wordt gelanceerd uit Zuid-Amerika.

Google is begonnen met het testen van de Project Loon luchtballon balken internet service in Sri Lanka, na het slaan van een deal voor spectrum met de overheid.

De eerste van drie ballonnen gepland voor de proef dreef in Sri Lankaanse luchtruim op maandag, nadat ze gelanceerd uit Zuid-Amerika, Sri Lanka’s Informatie en Communicatie Technologie Agency chief Muhunthan Canagey vertelde AFP.

Google zal naar verwachting beginnen met het testen van de vlucht controles, spectrum werkzaamheid en andere technische kwesties later deze week.

Sri Lanka De regering kondigde deze maand dat het een 25 procent belang in een joint venture met Google hebben, in ruil voor de toewijzing van spectrum voor het project.

De overheid zal niet investeren kapitaal, en 10 procent van het bedrijf zou worden aangeboden aan telefoon aanbieders op het eiland.

De overheid ondertekende een memorandum van overeenstemming met Google in juli vorig jaar voor Project Loon, met als doel het stimuleren van de dekking op het eiland, het verlagen van de prijzen en toenemende concurrentie.

Service providers in staat zou zijn om hogere snelheden te leveren met behulp van de connectiviteit straalde af van Google’s ballonnen, die ongeveer 20 kilometer zweven in de stratosfeer.

De regering hoopt dat het project zal de dekking uit te breiden tot het hele eiland, waardoor breedbandpenetratie te verhogen. Er zijn momenteel ongeveer 3,3 miljoen mobiele breedband abonnementen, Sri Lanka, dat een bevolking van 20 miljoen heeft.

Google en Facebook zijn trialling tal van technologieën en modellen om internet connectiviteit uit te breiden tot slecht geserveerd delen van de wereld.

Google vorig jaar ondertekende een memorandum van overeenstemming met drie Indonesische operators om de dekking uit te breiden over de eilanden van het land dit jaar.

Facebook heeft ook tekende een deal tot breedband leveren aan rurale gemeenschappen in Afrika via de satelliet. Echter, de controversiële Gratis Basics plannen vorige week raakte een addertje onder het gras in India na de natie telecomregulatoren oordeelde het illegaal.

Hoewel Gratis Basics bood het vooruitzicht van de uitbreiding van connectiviteit aan mensen die een mobiel abonnement niet konden veroorloven, werd Facebook de dienst bekritiseerd voor zijn potentieel om een ​​two-tier internet te creëren, met een open internet voor de rijken en een gated één voor de armen .

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Meer over Project Loon

Google Project Loon te testen in de VS? FCC indienen wijst op internet ballonvaarder in 2016, Google’s Project Loon op deken Sri Lanka met toegang tot internet, Google proeven LTE in ballonnen Project Loon is voorbij Brazilië; Sydney ziet Project Loon drift; Zoals Google brengt Loon naar Frankrijk, Ericsson CEO twijfelt ballon breedband zal vliegen; SkyBender: Nu Google test out drone-geleverde 5G internet

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test