Google’s Android Pay komt naar het Verenigd Koninkrijk

Sandwich keten Pret a Manger is een retailer die Android Pay zal accepteren.

Google’s smartphone betalingssysteem Android Pay kan nu worden gebruikt in het Verenigd Koninkrijk.

De Android Pay app kan worden gebruikt op elk Android-apparaat met KitKat 4.4 of hoger die een NFC-chip heeft. Gebruikers kunnen creditcards en betaalkaarten toevoegen van deelnemende banken en deze gebruiken om betalingen met hun smartphone te maken.

Britse banken, waaronder Bank of Scotland, First Direct, Halifax, HSBC, Lloyds Bank, M & S Bank, MBNA en Nationwide worden momenteel vermeld als ondersteuning van de dienst, net als retailers, zoals Aldi, Boots, Caffe Nero, Costa, KFC, Greggs, McDonalds , Starbucks, Waitrose en Transport for London.

– Android (@Android) 18 mei 2016

Sandwich keten Pret A Manger zei dat haar klanten in het Verenigd Koninkrijk kunnen nu aankopen met Android Pay, make-up ter waarde van £ 250 over zijn 350 winkels. Het zei 65 procent van alle kaarttransacties op Pret worden gemaakt met behulp van contactloze technologie.

Kaartnummers worden niet gedeeld met retailers: in plaats daarvan, is een virtueel rekeningnummer gebruikt dat Google zei zal card gegevens veilig te houden. De app kan ook gebruikt worden om cadeaubonnen, klantenkaarten, en aanbiedingen op te slaan.

Android-Pay wordt niet ondersteund op geworteld apparaten, omdat Google zei dat het kan niet controleren of de Android security model intact is.

Google speelt catchup in de lancering van de dienst: rivaal Apple heeft zijn Apple Pay dienst up and running voor bijna een jaar al. Het is niet duidelijk hoeveel succes smartphone betaaldiensten hebben, maar het Verenigd Koninkrijk is nu al een enthousiaste gebruiker van contactloze betaalkaarten.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Not Waving But betalen: Apple Pay en treinreizen stimuleren contactloze betalingen; Barclays uiteindelijk brengt Apple betalen aan haar klanten; Apple Salaris: Meer banken uitrol van Apple’s pay-per-iPhone-dienst

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september