Google stopt Street View updates in Duitsland

Google zegt dat het zal niet langer de straten van Duitsland ploeg om nieuwe beelden voor zijn Street View dienst in het Europese land te verzamelen, na verwarmd schraapt de zoekgigant geconfronteerd dan privacy issues.

Volgens een bericht door tech blog site, Search Engine Land, terwijl Google moet nog een officiƫle verklaring met betrekking tot haar beschikking, heeft zij laten zien dat zij geen plannen om nieuwe beelden in Duitsland te nemen.

De blogsite citeerde een medewerker van Google om te zeggen: “. Onze business prioriteit is om onze Google auto’s gebruiken om gegevens zoals straatnamen en verkeersborden, om onze basiskennis kaarten voor onze gebruikers te verbeteren op een vergelijkbare manier dat andere mapping bedrijven doen te verzamelen”

Bestaande foto’s reeds door de onderneming zwervende Street View auto’s in Duitsland gehouden zal online blijven, maar deze beelden – van ongeveer 20 steden – zal niet worden uitgebreid of aangepast wordt meestal gedaan in andere landen waar Street View beschikbaar is.

Deze aankondiging komt een maand nadat Google won een rechtbank overwinning toen de Berlijnse hooggerechtshof oordeelde het legaal voor het bedrijf om op straatniveau foto’s te nemen.

Google’s privacy-gerelateerde schermutselingen met Duitsland over haar online mapping dienst zijn met name verwarmd geweest – en gedocumenteerd in de media – sinds Duitse autoriteiten mei 2010 een audit van de informatie door Street View auto’s verzameld gevraagd. Dit leidde tot Google de toelating had persoonlijke gegevens zoals e-mail, wachtwoorden, login namen en telefoonnummers, van onbeveiligde Wi-Fi-netwerken verzamelde. Deze onthulling leidde tot een aantal privacy onderzoeken en rechtszaken over de hele wereld.

Wanneer Street View officieel live gegaan in Duitsland in november vorig jaar, Google liet de bewoners er om af te zien van het programma door het hebben van foto’s van hun huizen wazig – een resultaat van de onderhandelingen met de lokale autoriteiten. Volgens de internet gigant, ongeveer 244.237 Duitse huishoudens besloten om te kiezen uit.

Street View ook geleid tot een reeks van privacy-gerelateerde botst met andere regeringen naast Duitsland, waaronder de Verenigde Staten, Australiƫ, Zuid-Korea en Frankrijk.

Meest recent, een privacy-waakhond in Frankrijk een boete van Google US $ 142.000 voor de privacy schendingen begaan door de Street View dienst.

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen