Google schudt Apps contracten EU waakhonden zoet te houden

Google heeft nieuwe bepalingen toegevoegd om Google Apps-klanten voldoen aan de Europese regelgeving data blijven tijdens het gebruik van haar diensten.

Het bedrijf kondigde het zou toe te voegen modelcontract clausules – overeenkomsten tussen Google en haar klanten die aangeven hoe Google hun gegevens zal verwerken – haar Google Apps-producten op woensdag, om bedrijven te helpen voldoen aan de eisen van de richtlijn gegevensbescherming van de Europese Commissie.

Het contract clausules “beschrijven hoe de provider wordt het verwerken van de; gegevens ten behoeve van de klant”, Marc Crandall, senior manager van Global Compliance for Enterprise voor Google, vertelde de website van Groot-Brittannië. “Het is meer over de, bescherming en waarborgen van de processor van de gegevens.

Wat dit doet is helpen bij het adres van een wettelijke verplichting, “voegde hij eraan toe, door te helpen bedrijven laten zien dat het voldoet aan de EU-norm voor; bescherming van de privacy.

De clausules zal beschikbaar zijn voor klanten “in de komende maanden”, volgens Crandall, en zal toetreden tot de huidige naleving opties van Google voor bedrijven via haar deelname in de VS-EU Safe Harbour Framework en de ISO 27001-certificering veiligheid.

Google zal blijven om bepalingen in te voeren en certificeringen die klanten in staat stellen te voldoen aan de wettelijke vereisten na te streven, zei Crandall.

Het internet gebied, technologie, is zeker niet een stagnerende gebied, en klanten en toezichthouders gelijk dit te begrijpen, “zei hij.” Naleving van de regels is iets dat op de hoofden van iedereen als de technologie verandert.

de huidige verordening inzake gegevensbescherming van de EU werd geïntroduceerd in 1995, en wordt momenteel opgeknapt door de EU-commissaris voor Justitie Viviane Reding om boetes voor bedrijven die klantgegevens mishandle te introduceren.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen