Google Nexus S recensie

Google is achter de steeds succesvolle Android besturingssysteem, maar over het algemeen mijdt de hardware kant van de dingen. De originele Nexus gelanceerd iets meer dan een jaar geleden, Google’s follow-up, de Nexus S, is de eerste beschikbare toestel draait Android 2.3 (Gingerbread), en is een pure, niet-onthuid aanbod op dat. Onze review-exemplaar kwam van Kruidnagel Technology.

Ontwerp; De Nexus S heeft een meer verfijnd design dan zijn voorganger. Het nemen van een tip van de Palm Pre 2, het heeft een geheel zwarte voorzijde wanneer het scherm is uitgeschakeld. Er is geen branding, en geen knoppen zijn zichtbaar onder het scherm.

De 4in.-scherm Nexus S wordt gemaakt door Samsung en loopt een niet gevilde versie van Android 2.3 (Gingerbread)

Het is pas wanneer de Nexus S is ingeschakeld dat vier touch-knoppen onder het scherm zichtbaar, verlicht door een vage witte licht. Deze bieden de Android gebruikelijke Back, Menu, Search en Startpagina functies. Er zijn geen toetsen Call en End, maar ze zijn niet nodig omdat de onthuide versie van Android heeft een oproep icoon op elk huis scherm dat opent kiestoetsen van de handset. De knop Call ligt in een trio van touch-knoppen, de anderen open het menu apps en de webbrowser.

Evenmin is er een knop voor het navigeren rond het scherm, dat is misschien meer een nadeel. Het is makkelijk genoeg in te drukken en te slepen voor de algemene beweging en om apps te lanceren, maar de precisie kan lastig met een vingertop te zijn: het vinden van een link op een webpagina of het punt waar een e-mail moet bewerken tikken is een baan voor een optische trackpad of iets dergelijks .

Het scherm is een goede maat op 4in. over de diagonaal, en de 480-by-800-pixel resolutie is vrij standaard voor een high-end smartphone. Het scherm is scherp en helder, de Super AMOLED-technologie waardoor het schijnen uit zijn zwarte omgeving prachtig. Kijkhoeken zijn goed en duidelijkheid is prachtig: het is een hoge kwaliteit scherm dat tot zijn recht komt in het bijzonder voor surfen op het web.

Google zegt dat de Nexus S heeft een ‘anti-fingerprint scherm coating’, maar we zijn niet onder de indruk: onze review handset raakte bedekt met vingerafdrukken in een zeer korte tijd.

So far, so good, maar er zijn een paar minder vertederend functies. De Nexus S is gemaakt voor Google door Samsung (de oorspronkelijke Nexus werd door HTC) en beide bedrijven hun branding op de achterkant van het chassis gezet. Noch dit noch de gladde, glanzende kunststof achterplaat zijn naar onze smaak. We zouden liever een rubberachtige afwerking om te helpen met grip, en de branding om minder voor de hand zijn geweest.

Het chassis heeft een lichte buitenwaartse kromming aan de onderkant van de achterkant en de kleinste bochten op de bovenste en onderste voorste randen. In het eerste opzicht doet denken aan het ontwerp van de Samsung Galaxy S. Tussen hen in deze curven worden verondersteld de handset makkelijker te maken en passen het oor beter, maar het scherm kromming is zo gering als geen effect te hebben op alle – behalve , geen twijfel over bestaan, toe te voegen aan de productiekosten.

Het chassis materialen zijn allemaal plastic, en hebben dus een iets minder ‘classy’ gevoel dan smartphones die een behoorlijke hoeveelheid metalen bevatten. Toch is de bouw is solide: het chassis zou kunnen breken als het laten vallen van een hoogte, maar niet buigen of draai in de hand.

Zijknoppen zijn minimaal met een aan / uit schakelaar aan de rechterkant, een volume rocker aan de linkerkant en Micro-USB en 3,5 mm audio-aansluiting aan de onderkant. We zouden deze de voorkeur geven aan de bovenkant.

Dankzij de 4in. scherm, de Nexus S meet een vrij grote 63mm breed en 123.9mm diep door 10.88mm dik. Onze kleine handen konden niet helemaal bereiken de hele weg over het scherm voor het gemakkelijk met één hand te bedienen. Bij 129g, het is een redelijk lichte handset.

De Nexus S wordt geleverd met een stereo headset met ronde in-oordopjes, een AC-adapter en Micro-USB-naar-USB-kabel. Er was geen handleiding met onze review-exemplaar.

Kenmerken; Android 2.3 heads-up van de Nexus S feature set, maar van de meest opmerkelijke extra functies is de aanwezigheid van een Near Field Communications (NFC) chip. Deze korte-range draadloze technologie opent de deur voor alle soorten data-uitwisseling: voorbeelden zijn proximity marketing en toegang tot URL’s wanneer u de handset in de buurt van een daartoe uitgeruste locatie passeren.

Er is beperkte mogelijkheid om deze technologie te gebruiken op het moment, maar Google duidelijk denkt dat het potentieel heeft. Met de recente aankondiging van Everything Everywhere van een handset te lanceren ter ondersteuning van NFC-gebaseerde betalingen, kan Google wel gelijk.

Android 2.3 is niet een enorme sprong voorwaarts van versie 2.2, maar het doet nog wat leuke nieuwe functies. NFC ondersteuning terzijde, het is geschikt voor dual camera’s, en dus de Nexus S ondersteunt twee. Er is een flash uitgeruste 5-megapixel camera aan de achterkant en een front-facing VGA-resolutie camera voor videobellen.

Het toetsenbord op het scherm heeft een aantal usability verbeteringen in Android 2.3

Het on-screen toetsenbord is geknepen om het typen sneller en eenvoudiger, met functies zoals een pop-up menu van tekens met accenten beschikbaar komen wanneer u toetsen ingedrukt te houden, en een scala aan personages, waaronder,, ”! ”? ‘: ‘en’ @ ‘steeds beschikbaar wanneer u de spatiebalk ingedrukt houdt.

U kunt zelfs gebruik maken van spraak-naar-tekst, dankzij een link op het toetsenbord. We vonden het heel nauwkeurig, als een beetje traag, en per saldo ongeveer dezelfde snelheid als typen – langzamer als je nodig hebt om een ​​paar correcties aan te brengen om een ​​gesproken zin.

Het kopiëren en plakken is toegankelijk door te drukken naar beneden op een woord en dan het slepen van een selectie bar. Dit is makkelijk te gebruiken het verstrekken van de tekst is vrij groot als je je eerst op te maken en te houden, zodat je kunt raken wat je wilt nauwkeurig.

Het is nu gemakkelijker om apps die verbruiken veel van de batterij dankzij een Running tabblad in het Toepassingen beheren gebied te beheren. Dit geeft een lijst van draaiende apps, samen met de opslag en het geheugen ze consumeren. Aanvragen kunnen worden gestopt vanaf hier.

SIP-gebaseerde VoIP-bellen wordt ook ondersteund, hoewel er geen klant van ons beperkt nazicht handset – en vreemd is er geen video-call-optie op de standaard Android kiezer. Google is duidelijk verwacht derden lopen met SIP-gebaseerde roeping, maar heeft geen eigen oplossing aan te bieden.

De nieuwe functies zijn ook een reeks van animatie en look-and-feel tweaks, plus een shut-down animatie waar het scherm vervaagt tot een witte horizontale balk, zoals oude tv-toestellen gebruikt.

Veel gebruikers ‘ultieme Android 2.3 ervaring zal een huid die een aantal van zijn nieuwe functies via de vooraf geïnstalleerde apps kunnen openen zijn.

De Nexus S wordt aangedreven door een 1GHz Cortex A8 (Hummingbird) processor en we ondervonden geen problemen met de prestaties. Wi-Fi (802.11b / g / n), Bluetooth (2.1 + EDR), GPS en HSPA zijn allemaal aanwezig, waarbij de laatste het ondersteunen van 7,2 Mbps naar beneden en 5.76Mbps up.

Er is een gulle 16 GB intern geheugen, maar Google is op onverklaarbare wijze niet in geslaagd een microSD-slot voor uitbreiding van de opslagcapaciteit bieden. Microsoft kreeg een slechte pers voor dezelfde tekortkoming in zijn Windows Phone 7-apparaten.

Elders, Android 2.3 is zeer vertrouwd. Er zijn vijf thuis schermen waartussen u flick met een vinger sweep. De Menu-knop kunt u widgets, snelkoppelingen en mappen, en verandering behang toe te voegen. Het bereik van widgets beschikbaar is niet zo groot als je krijgt met veel gevilde versies van Android, maar we gaan ervan uit dat derde partijen meer zal toevoegen.

Prestaties en levensduur van de batterij; We hadden geen problemen met de prestaties van de Nexus S. Nog beter nieuws is dat de levensduur van de batterij is goed.

Een 1500 mAh batterij is een goede keuze voor een dergelijk potentieel macht beluste handset. Google zegt dat de accu van de Nexus S voor maximaal 6,7 uur 3G gesprekstijd en 17,8 dagen op 3G standby. Het is duidelijk dat het opladen frequentie afhangen van hoeveel u functies, zoals Wi-Fi en GPS gebruiken. Een dagelijks opladen zal altijd nodig zijn, maar we vonden we hoefden niet te veel zorgen over maken over een mid-middag netspanning boost.

Conclusie; In tegenstelling tot het netwerk geblokkeerd smartphones (en inderdaad veel ontgrendeld apparaten van andere fabrikanten), Google’s Nexus range krijgt software-updates zeer snel. Dus als je nu wilt Android 2.3, en moeten worden verzekerd van een snelle updates, de Nexus S is de weg te gaan.

Afgezien van het ontbreken van een microSD-kaartslot, we willen graag de Nexus S, met zijn goede prestaties, hoge-kwaliteit Super AMOLED-scherm en fatsoenlijke levensduur van de batterij.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop