Google Nexus 7 (2013) review: Verbeterde spec, groot scherm, top waarde recensie

Google’s origineel; Nexus 7; tablet bleek een hit toen het vorig jaar gelanceerd. Gebouwd door Asus, dit kleine formaat 7-inch tablet nam het marktaandeel van e-readers als van full-size (meestal 10-inch) tablets. Apple zelfs reageerde met zijn 7,9-inch; iPad mini.

Een jaar later, heeft Google gevolgd met een andere Asus-en-klare Nexus 7 die versterkte-up specificaties Three 2013 Nexus 7-modellen zijn aangekondigd is slanker en heeft: 16 GB intern geheugen plus Wi-Fi voor £ 199 (. Incl BTW); 32GB + Wi-Fi voor £ 239 en 32 GB + Wi-Fi + LTE mobiele breedband voor £ 299. De LTE-model is nog niet beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, echter.

De 2013 Nexus 7 heeft een slanker ontwerp dan zijn voorganger. Velen vonden dat het origineel ruwe afwerking backplate iets hoekdouche haar algehele look, en terwijl we niet eens, Google nam het duidelijk ter harte: de nieuwe Nexus 7 heeft een gladde rug.

De zilveren band rond het scherm is verdwenen, het verlaten van de nieuwe Nexus 7 zwarte allemaal voorbij. Zoals eerder, branding is minimaal, met niets aan de voorzijde en (glossy) ‘Nexus’ plus (matte) ‘Asus’ marques op de rug. Dit zorgt voor een zeer nette uitstraling. De backplate’s soft-touch afwerking is comfortabel in de hand en lijkt een coating dat is opmerkelijk goed in het afweren van vingerafdrukken te hebben.

Connectors zijn hetzelfde als voorheen, op één plaats veranderen. De rechterzijde heeft een lange volume rocker en een korte uit-schakelaar, terwijl de micro-USB-poort aan de onderkant. Alleen de headsetaansluiting is verplaatst van de relatief lastig op de bodem naar de top.

De nieuwe Nexus 7 is iets groter (200 mm versus 198.5mm), smaller (114mm v. 120mm) en dunner (8.65mm v. 10.45mm) dan zijn voorganger. iets smaller profiel De 2013-model wordt bereikt door minder rand rond lange randen van het scherm, maar dat is niet het hele verhaal: de nieuwe Nexus 7 ook weegt 50 gram minder (290 g v 340g.). Minder omvangrijk en lichter dan voorheen, de nieuwe Nexus 7 is een one-handed hold veel gemakkelijker.

Het scherm is een enorme verbetering ten opzichte van zijn voorganger. Het is minimaal groter (7.02in versus 7in..), Maar de resolutie is een enorme verbetering – 1.280 bij 800 pixels (216 pixels per inch, of ppi) in vergelijking met 1920 op 1200 pixels (323ppi). Dit is een hogere pixeldichtheid dan u op een andere huidige tablet vindt: om het in perspectief te plaatsen, 7.9in de iPad mini’s. scherm kan bieden slechts 1.024 bij 768 pixels – dat is 162ppi, of de helft van de nieuwe Nexus 7’s pixeldichtheid.

Voeg in grote kijkhoeken van het paneel IPS en het scherm is echt een genot om naar te kijken. We waren net zo blij lezen van e-books als streaming video, en als we hadden zou de Nexus 7 op lange termijn ernstig overwegen noodlanding op het water van de Kindle. Dit kan niet veel goeds voor Amazon.

Veel mensen kiezen voor een Google-tablet ten opzichte van alternatieve Android-modellen, want Google stuurt nieuwste software-updates aan zijn lot voor andere leveranciers krijgen een kijkje-in. De nieuwe Nexus 7 wordt geleverd met Android 4.3 (Jelly Bean), die je hard zal worden ingedrukt om elders op dit moment te vinden.

Ontwerp

Onder de nieuwe functies in Android 4.3 is de mogelijkheid om meerdere gebruikersprofielen en controle toegang tot individuele apps – handig als een apparaat wordt gedeeld rond de familie, en in het bijzonder handig als je nodig hebt om je tablet te gebruiken voor het werk en wilt toegang te beperken bepaalde functies.

Google en Asus gebruiken dezelfde quad-core 1,5 GHz Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor en 2 GB RAM zoals gevonden in de, Nexus 4; smartphone. We hadden geen problemen met de prestaties van het apparaat, dat NFC toevoegt (alias Android Beam) naar de draadloze connectiviteit rooster samen met dual-band 802.11a / b / g / n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 en optioneel penta-band LTE.

Aan de andere kant, zal de eigenaars van de nieuwe Nexus 7 te beheren zonder een Micro-SD-kaartslot om het interne geheugen te vergroten. Dit is een deal-breaker voor veel potentiële kopers, en het is moeilijk te zien waarom Google is blijven bestaan ​​met deze opstelling, wanneer het gebrek aan opslagruimte uitbreiding op het origineel Nexus 7 slecht werd ontvangen.

Hoewel het niet mogelijk om apps naar externe opslagmedia te installeren in Android releases dan 4.0, is het de ideale bewaarplaats voor muziek en films, die het interne geheugen kan eten (vooral als je een 16GB-model). Misschien Google voelt het is voldoende om Apple te passen in dit opzicht, maar het voelt als een truc gemist.

De originele Nexus 7 had een front-facing 1,2 megapixel camera, maar niet achter de camera, die niet bijzonder goed werd ontvangen. Dit wordt nu verholpen, met een 5-megapixel camera achter als aanvulling op de 1.2-megapixel toestel aan de voorzijde. Fotokwaliteit is niets bijzonders, maar, en de belangrijkste camera heeft geen flitser, maar het is goed om te zien gebruiker druk erkend.

Geluidskwaliteit was niet beter dan gemiddeld over de originele Nexus 7, deuken aantoonbaar het vermogen om als een draagbare mediuminrichting. Nogmaals, het nieuwe model ziet een duidelijke verbetering. Er zijn twee speakers boven en onder aan de achterkant van het chassis, met roosters die draaien rond de kromming van de randen zodat zelfs bij het apparaat plat op een bureau het geluid niet gedempt. Volume gaat luid genoeg voor video of film kijken, en de geluidskwaliteit is uitstekend op de koptelefoon.

De Nexus 7 heeft een gesloten chassis, zodat u geen toegang tot de 3,950mAh batterij. Capaciteit van de batterij is lager dan op de originele Nexus – waarschijnlijk omdat het chassis is dunner. Zelfs zo is, moet Google’s beweerden negen uur batterijduur gelijk zijn aan het gebruik van een volledige dag voor de meeste mensen.

In onze real-world tests, die betrokken zijn met behulp van de Nexus 7 voor een standaard reeks van functies, waaronder mobiele e-mail, surfen op het web, streaming en e-book lezen voor meerdere dagen, we nooit gevonden onszelf in wanhopige behoefte van een power heffing op elke gelegenheid . Een snelle boost elke ochtend was genoeg om het apparaat te houden.

Draadloos opladen wordt ondersteund op de nieuwe Nexus 7. Net als de Nexus 4 smartphone, het ondersteunt de Qi-standaard, en u kunt dezelfde lader te gebruiken voor beide apparaten. Dit is net zo goed, want het is niet een goedkope accessoire: Amazon UK werd de verkoop van de Nexus draadloos opladen orb voor £ 79,95 op het moment van schrijven.

De 2013 Nexus 7 is een slanker, lichter en beter gespecificeerde apparaat dan model van vorig jaar, met een prachtige 323ppi scherm, fatsoenlijke levensduur van de batterij, een betere geluidskwaliteit en optionele LTE mobiele breedband. Er is nog steeds geen Micro-SD-kaart ondersteuning, maar een goede all-round prestaties en een concurrerende prijs optellen tot uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop

Kenmerken

prestatie

Conclusie

Google Nexus 7 (16 GB, 2013)