Google lanceert fysieke betaalpas voor Google Wallet

Google heeft uitgerold een fysieke bankpas gekoppeld aan de digitale portemonnee dienst die gebruikers in staat stelt om goederen te kopen in winkels of geld op te nemen bij geldautomaten.

Je kamergenoot eindelijk betaald u terug voor het diner door middel van, Google Wallet, en u wilt gebruiken dat geld meteen om deze week te betalen voor boodschappen. Nu, kunt u de nieuwe Google Wallet Card te gebruiken om het geld direct te besteden “, aldus Sandra Mariano, product manager van Google Wallet, in een blogpost.

De Wallet Card Google zal op miljoenen MasterCard locaties worden aanvaard. “Kies voor creditcard of betaalpas bij de kassa, en als u wordt gevraagd om een ​​PIN-code, voert u uw Google Wallet pincode”, zegt Mariano. Gebruikers kunnen ook geld opnemen bij geldautomaten, krijgt geld terug met aankopen, of contant geld krijgen over de toonbank bij een bank, voegde ze eraan toe.

De kaart zal kunnen gebruikers toegang krijgen tot fondsen opgeslagen in hun Google Wallet-accounts. Dit evenwicht kan worden aangevuld, hetzij van een gekoppelde bankrekening of credit / debit card, of iemand overmaken van geld via Google Wallet of Gmail.

Gebruikers kunnen bestellen gratis via de nieuwste Google Wallet-app of online en verwachten dat een 10 tot 12-daagse wachttijd, maar het is op dit moment alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en kan niet in het buitenland worden gebruikt. Er zijn geen jaarlijkse of maandelijkse kosten. Er kon echter geldopnames kosten afhankelijk van de bank aan te trekken.

De verhuizing is ingesteld op het maken, virtuele portemonnee, krijgen een bredere verspreiding en een grotere rol te spelen in, e-commerce. Het zal beschikbaar zijn voor gebruik in verschillende Google-services, zoals aankopen op Google Play en YouTube, en heeft mogelijkheden voor integratie met diensten van derden.

Misschien niet verrassend, de gegevens over transacties op de kaart zal worden vastgelegd om Google te helpen met zijn ad targeting, volgens Reuters. Dit zal onder meer een beschrijving van de gekochte goederen, het bedrag van de transactie en de naam en het adres van de verkoper.

De nieuwe kaart komt twee jaar na het een credit card genaamd gelanceerd; AdWords zakelijke kredietverlening. Dit gericht op het helpen van ondernemers vrij te maken van hun cash flow, en kon alleen worden besteed aan AdWords-services. Het is alleen op uitnodiging beschikbaar.

PayPal heeft een zeer vergelijkbare, prepaid, debit card product, dat de gebruikers met een premier of een zakelijk account kunnen aanvragen als ze gebaseerd zijn in de VS; E-commerce spelers zijn waarschijnlijk om te beginnen op zoek naar vergelijkbare wijze geïntegreerde producten, zoals in in bieden China, waar Google en PayPal zijn geblokkeerd.

Chinese internet gigant Alibaba bezit momenteel een van de meest gebruikte online betalingsdiensten in Alipay, een PayPal-achtige dienst bij een escrow-functie. In India, is American Express is een poging om de kloof tussen het fysieke einde, met de lancering van haar te overbruggen; eigen virtuele portemonnee eZeClick, in februari van dit jaar.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard

E-commerce mijlpaal

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard