Google geeft Android apps een zekerheid booster schot

Online beveiliging wordt gonsde over meer dan ooit in de nasleep van de; ongekende heartbleed bug ontdekt, deze week.

Hoewel niet geheel gerelateerd, Google’s nieuwste security aankondiging is een lange tijd komen hoe dan ook gezien het feit dat Android herhaaldelijk wordt doorstoken door de beveiliging onderzoekers voor het zijn een belangrijk doelwit voor mobiele malware.

De Android-team aangekondigd dat het zal de uitrol van een upgrade bestaat uit always-on controle-apparaat, bedoeld om te zorgen dat alle apps veilig werken, zelfs na installatie.

Voortbouwend op de bestaande “Verify” apps waarschuwingen, Android security engineer Rich Cannings genoteerd in een blog post op donderdag dat het platform heeft al meer dan vier miljard keer gebruikt om apps te controleren sinds vorig jaar.

Maar erkent altijd aanwezige, een ernstige bedreiging voor het Android-ecosysteem (en de aangesloten apparaten in het algemeen), Cannings suggereerde dat het programma tot nu toe succesvol is geweest.

Omdat potentieel schadelijke toepassingen zijn zeer zeldzaam, zullen de meeste mensen nooit een waarschuwing of een andere aanwijzing dat zij deze extra laag van bescherming te zien. Maar we verwachten wel een klein aantal mensen om waarschuwingen als gevolg van deze nieuwe mogelijkheid (die vergelijkbaar zijn met de bestaande Apps verifiëren waarschuwingen] kijken) te zien. Het goede nieuws is dat heel weinig mensen dit ooit heb ontmoet, in feite, hebben we vastgesteld dat minder dan 0,18% van de installaties in het afgelopen jaar heeft plaatsgevonden nadat iemand een waarschuwing ontvangen dat de app was potentieel schadelijk.

De extra veiligheidsdienst laag is nu beschikbaar voor apparaten met Android 2.3 en hoger via Google Play.

Afbeelding via de officiële Android-blog

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Android onveiligheid

Android is goed voor de meeste mobiele malware; Android malware scoort Nine Million downloads met valse advertentie; Samsung fout maakt aanvallers lock screen Android omzeilen

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond