Google for Work bolsters Gmail met data loss prevention

Google for Work is de versterking van de beveiliging van Gmail voor een aantal van haar zakelijke klanten met de toevoeging van data loss prevention.

De deal met name zet Microsoft Office 365,? Misschien wel de grootste bedreiging voor Google Apps, in het vizier als de oorlog tussen de twee krijgt meer verwarmd.

De onderneming arm van Google Apps heeft al een schare van informatiebeveiliging functies, inclusief de encryptie, twee-factor authenticatie, audit rapporten en het beheer van mobiele apparaten, onder andere diensten.

Data loss prevention (DLP) wordt beschreven aan te sluiten als een extra laag van bescherming ontworpen om gevoelige informatie te voorkomen dat beschikbaar is of gelekt aan degenen die geen toegang zouden moeten hebben.

Suzanne Frey, directeur van veiligheid, vertrouwen en privacy voor de Google Apps-team, heeft er in een blog post op woensdag dat DLP is niet beperkt tot alleen het houden van ultra-gevoelige gegevens (dwz credit card informatie) van cyber criminelen, maar ook als raken “Allen beantwoorden” per ongeluk op een privé e-mail.

Gmail DLP controleert automatisch alle uitgaande e-mails van de afdeling verkoop en actie ondernemen op basis van wat de beheerder heeft opgegeven: ofwel quarantaine van de e-mail voor herziening, vertel gebruikers om de informatie te wijzigen of te blokkeren de e-mail worden verzonden en kennis van de afzender, ” Frey uitgelegd over één scenario. “Deze controles niet alleen van toepassing op tekst e-mail, maar ook om de inhoud binnen de gemeenschappelijke typen bijlagen? zoals documenten, presentaties en spreadsheets. En admins kunnen ook aangepaste regels met zoekwoorden en reguliere expressies te creëren.

DLP voor Gmail lanceert vandaag nog voor Google Apps Unlimited klanten, het premium business tier van de cloud-gebaseerde productiviteit suite.

Google for Work is ook van plan om DLP naar Google Drive volgend jaar te brengen.

Afbeelding via Google

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie