Google experimenteert met post-quantum cryptografie

Vooruitlopend op de ontwikkeling van grote quantum computers die theoretisch zou kunnen breken het beveiligingsprotocol achter HTTPS, Google kondigde donderdag dat het experimenteren met post-quantum cryptografie in Chrome.

Het bedrijf is het toevoegen van een post-quantum key-uitwisseling algoritme om een ‚Äč‚Äčklein deel van de verbindingen tussen desktop Chrome en de servers van Google, Google software engineer Matt Braithwaite uitgelegd. De post-quantum-algoritme zal worden toegevoegd bovenop de bestaande, elliptische-curve key-uitwisseling algoritme dat doorgaans wordt gebruikt, zodat het zelfde niveau van veiligheid voor de gebruikers.

Het experiment is momenteel ingeschakeld in Chrome Canary, en gebruikers kunnen zoeken naar het door het openen van de Veiligheidsraad Panel onder Developer Tools en op zoek naar “CECPQ1”.

Het experiment moet Google real-world ervaring met de grotere data structuren die post-kwantumalgoritmen waarschijnlijk zal vereisen geven, Braithwaite schreef, terwijl de invoering van de schijnwerper op een belangrijk gebied van onderzoek.

Een hypothetische, toekomstige kwantumcomputer in staat om met terugwerkende kracht te decoderen een internet communicatie die vandaag werd opgenomen zou zijn, en vele soorten informatie nodig vertrouwelijke decennialang te blijven “, schreef hij.” Dus zelfs de mogelijkheid van een toekomstige kwantumcomputer is iets dat we moet denken over vandaag.

In tegenstelling tot de digitale computers, die enen en nullen te gebruiken om berekeningen uit te voeren, quantum computers subatomaire quantum bits, of qubits. Qubits kan in meerdere toestanden tegelijk en zijn dus in staat om het uitvoeren van meer berekeningen in parallel.

Google, van haar kant, is de D-Wave kwantumcomputer kocht een paar jaar geleden gebruikt om nieuwe quantum computing technieken die toepassingen op gebieden zoals de chemie zou kunnen hebben te ontwikkelen. Andere bedrijven zoals Microsoft, IBM en Intel werken ook aan quantum computing. Microsoft-oprichter Bill Gates eerder dit jaar klonk optimistisch over de ontwikkeling van het vakgebied, zeggende: “Er is een kans dat binnen zes tot 10 jaar cloud computing zal super-berekening te bieden door het gebruik van quantum.”

Ondertussen zijn diverse telecom bedrijven zoals Zuid-Korea SK Telecom en KPN in Nederland op dit moment het testen van nieuwe kwantum encryptie-algoritmen.

Voor zijn post-quantum cryptografie experiment in Chrome, Google is het gebruik van de post-quantum algoritme genaamd New Hope.

We nadrukkelijk willen niet onze geselecteerde post-quantum algoritme voor een de-facto standaard te maken, “Braithwaite schreef op de Google blog.” Daartoe zijn we van plan om dit experiment binnen twee jaar stop te zetten, hopelijk door het te vervangen door iets beters.

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Chrome etikettering HTTP-verbindingen als niet-beveiligde start

De Hyperledger Project groeit als gangbusters

quantum computing

Google’s quantumcomputer inches dichterbij na de uitvoering landmark doorbraak; Everyday quantum computing is jaar uit – dus waarom sommige bedrijven al doet kwantum encryptie;? Universiteit van WA testritten quantum supercomputer; IBM Research haken quantum processor naar wolk voor een proefrit, je kunt neem IBM’s quantum-processor voor een testrit in de cloud; Quantum cloud computing kon komen in de komende tien jaar, zegt Bill Gates

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond, veiligheid, Chrome etikettering HTTP-verbindingen beginnen als niet-veilige, veiligheid, de Hyperledger Project groeit als gangbusters