Google Cloud Platform gecertificeerd voor betaalkaarten data amid deal met WePay

Black Friday en Cyber ​​Monday 2014 -; zo dof als ze daadwerkelijk kunnen zijn; – zijn nu achter ons, maar de noodzaak om gegevens consument te beschermen blijft alleen.

Uitrollen amid wat is nog steeds de drukste winkelstraat seizoen van het jaar, is Google breidt zijn cloud opnieuw met twee belangrijke e-commerce ontwikkelingen.

Het eerste stukje van de puzzel is dat Google Cloud Platform nu is gecertificeerd om te voldoen Payment Card Industry (PCI) Data Security Standards (DSS).

Dit betekent dat retailers en andere bedrijven kunnen opslaan, verwerken of uitwisselen kaarthouder informatie van een branded credit card op Google Cloud Platform – een belangrijke coup voor Google tegen online retail Titan en cloud vijand Amazon en de afdeling Web Services.

PCI DSS biedt een uitgebreide en robuuste beveiliging kader voor de beveiliging van credit card informatie en transacties “, schreef Matthew O’Connor, een product manager op de Google Cloud Platform team, in een blogpost op dinsdag.” Google is met behulp van deze derden gecontroleerd normen een platform waarop applicatie-ontwikkelaars kunnen maken en hun eigen veilige en compliant oplossingen werken te leveren.

Dankzij PCI validatie, heeft de Google Cloud Platform is afgeluisterd door online payment service provider WePay als zijn officiële publieke cloud provider.

WePay dient vooral digitale marktplaatsen, crowdfunding sites, en kleine bedrijven door middel van een betaling API, maar ook verlies en bescherming tegen fraude.

David Nye, directeur van DevOps op WePay, nader toegelicht in een aparte verklaring dinsdag dat WePay rekent op Google Cloud Platform naar een schaalbare, hoge beschikbaarheid, en bieden – nog belangrijker – veilige omgeving voor de verwerking van transacties partner.

Bewegende onze hosting volledig in de cloud is iets wat we wilden doen voor een lange tijd, “Nye geponeerd.” Het zal ons in staat stellen om meer servers in een paar seconden toe te voegen om te gaan met pieken in de vraag en geef ons meer flexibiliteit om systemen onderhoud te doen zonder impact op onze klanten.

Godan, het voeden van de wereld met open data

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Must-read: Cloud

Werkdag lanceert Werkdag 21, heeft als doel op te voeren user experience; SAP masterplan: Een blik op de toekomstige uitdagingen; Microsoft’s Windows Azure krijgt payment-card naleving knipoog; TECH PRO ONDERZOEK: Zes business-class cloud storage services: Welke is geschikt voor u?

Data Management, Godan, het voeden van de wereld met open data; Big Data Analytics; DataRobot streeft naar laaghangend fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren, Cloud, Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken, opslag, Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, heeft tot doel vervang technologie achter Zip