Google brengt Project Fi data service aan iPads, Nexus en Galaxy tablets

Google’s pay-for-what-you-use project Fi telefoon dienst heeft een nieuwe truc en een nieuwe SIM-kaart: Eén voor het toevoegen van gegevens aan tabletten.

Nieuw project Fi SIM-kaarten zal binnenkort beschikbaar zijn voor een eerste vijf tablets hoewel Google zegt dat elke lei uitgerust met een radio compatibel is met het netwerk van T-Mobile kunnen werken.

De eerste vier officieel ondersteund tabletten zijn de iPad Air 2, iPad mini 4, Nexus 7, 9 en Nexus Galaxy Tab S.

Project Fi klanten kunnen een data-only simkaart via hun accountpagina bestellen: Ik controleerde deze ochtend, maar de kaart is nog niet beschikbaar voor mijn rekening. Er is geen toeslag voor de SIM-kaart en data gebruik wordt gefactureerd tegen normaal tarief Project Fi, dat is $ 10 per GB gebruik tijdens een facturatie cyclus.

Datagebruik voor tablets deelt dezelfde factureringsaccount als een standaard spraak, tekst en data-abonnement onder Project Fi, hoewel je kunt zien hoeveel data je tablet apart heeft gebruikt in maand uit de gegevens op uw telefoon. En net als de telefoon service, als je niet je volledige gegevens toewijzing gebruiken op uw tablet, zult u niet betalen. Google credits Project Fi-accounts maandelijks dus je betaalt alleen voor wat u daadwerkelijk gebruikt.

Ik wil niet suggereren dat de gegevens op $ 10 per maand is de beste deal beschikbaar is, natuurlijk. Onze AT & T familie plan omvat 15 GB van gedeelde LTE-gegevens, bijvoorbeeld en hoewel het toevoegen van een tablet dat plan kost $ 10, kan ik meer dan 1 GB per maand gebruik maken van de gedeelde poll.

Toch kunnen sommige Project Fi gebruikers de data-only simkaart aanbieden waarderen. Ze kan zeker gebruik maken van hun toestel met een Project Fi-SIM-kaart om een ​​tablet via Wi-Fi tethering, maar als hun telefoon batterij sterft, hun tablet heeft geen mobiele breedbandverbinding. Road krijgers kan de nieuwe SIM-kaart te waarderen goed ook, want het biedt de gegevens in meer dan 120 landen over de hele wereld.

Er zijn enkele kleine beperkingen met Project Fi data service, echter. Google laat slechts 9 data-specifieke SIM-kaarten per Fi rekening; niet waarschijnlijk een probleem omdat we nog niet dragen van 10 toestellen met ons. (Eerlijk gezegd, ik hoop dat nooit gebeurt.)

En setup is niet helemaal naadloos. Ongeacht of je een Android of iOS tablet, moet je APN-instellingen van het apparaat aanpassen zodat de SIM-kaart en Fi-netwerk is herkenbaar.

Merk ook op dat, terwijl Project Fi’s telefoon service stuitert tussen T-Mobile en Sprint netwerken, de gegevens offer voor tablets zal alleen gebruik maken van T-Mobile service. Je krijgt niet de redundantie van een tweede netwerk als jij voor telefoons met Project Fi doen.

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer