Going underground: Hoe Bologna riolen de sleutel tot een startup stimuleren fiber rollout

Als het gaat om supersnel breedband, Italië is dood laatste in Europa, volgens de gegevens van de Europese Unie. Met een schamele 14 procent van de huishoudens die toegang hebben tot een internetverbinding van 30 Mbps of meer, kan Italianen nu kijken naar de stad Bologna voor wat inspiratie.

Digital Economy Forum vindt dat de Italiaanse bureaucratie is de grootste hindernis dat gezicht startups

Dankzij een recente overeenkomst met de plaatselijke gemeente, Metroweb Italia, een dark fiber provider, zal een fiber to the home (FTTH) uitrol, die in de beginfase, moeten 40.000 woningen bereiken en te dekken 20 procent van de bevolking van Bologna beginnen. Andere ISP’s ook in staat het netwerk, die Metroweb € 15 miljoen kost gebruiken.

De gemeente Bologna zei dat de inzet zal starten in de buurten van Navile, San Donato, Santo Stefano en Savena, gebieden die zijn huis naar startups die zouden kunnen profiteren van snellere verbindingen.

De Bologna-project is ook baanbrekend dankzij het gebruik van een nieuwe tool ontworpen om de civiele werken die komen met het leggen vezel gemakkelijker te maken.

inclusief openbare verlichting, gemeentelijke telecommunicatie leidingen, rioolbuizen, en ga zo maar door – – De gemeente heeft de Catasto elettronico del sottosuolo, een database (PDF) van de ondergrondse infrastructuur van de stad opende in een poging om civiele werken minder duur te maken en te houden overlast voor burgers tot een minimum beperkt.

Het is de eerste keer dat een Italiaanse stad heeft samen een elektronische databank van de ondergrondse infrastructuur te zetten en laat bedrijven toegang tot het, “Matteo Lepore, digitale agenda raadslid voor de stad Bologna, vertelde de website.” Met een dergelijk instrument, kosten civiele werken zijn sterk verminderd en de totale investeringskosten wordt gesneden met 30 tot 40 procent.

De informatie in de Catasto elettronico del sottosuolo zal beschikbaar zijn voor bedrijven, hetzij in de vorm van een kaart of een exporteerbaar gegevens worden gemaakt. De database kan ook worden benaderd via tablets of smartphones, en vergunningen voor het graven van het werk kan ook worden aangevraagd en verleend online.

Soortgelijke bewegingen zijn waarschijnlijk meer gemeengoed geworden na het Italiaanse parlement de Destinazione Italia wet. Het bepaalt het land van de telecomregulator AGCOM moet het opzetten van een databank van zowel publieke als particuliere internet-netwerken met als doel het stimuleren van de inzet van de volgende generatie netwerken.

De voordelen die we verwachten zijn dat de werken sneller en minder ingrijpend zullen zijn. Met de Catasto, bijvoorbeeld een bedrijf niet hoeft te veel verschillende organisaties te informeren over eventuele graven, maar degenen wier infrastructuur is er, aldus de database. Wat meer is, als je weet wat er onder ligt, kunt u de kanalen die al op hun plaats zijn gebracht voor andere infrastructuur te gebruiken. In het geval van optische vezel, bijvoorbeeld, kun je rioolbuizen gebruiken “, Francesco Sacco, een lid van, de Digitale Agenda taskforce onder leiding van Francesco Caio, vertelde de website.

Met de Metroweb overeenkomst heeft de gemeente Bologna denkt dat in 2016 kan 2020 Digitale Agenda doelstellingen van de EU te bereiken.

Als dat blijkt het geval te zijn, zou het een stuk van goed nieuws voor een land dat niet erg goed gepositioneerd om de de supersnelle breedband-doelstellingen te halen zijn. De Digitale Agenda stelt dat de EU-lidstaten een 100 procent dekking voor 30 Mbps breedband moeten leveren in 2020 en voor 50 procent van de gezinnen tot 100Mbps connecties te hebben ingeschreven op dezelfde datum.

Volgens een; recent rapport Italiaanse regering, beide doelen zien er veel buiten bereik, tenzij de publieke en private investeringen in nieuwe netwerken uitrol wordt versterkt.

Toch, het is in deze context dat Bologna, Lepore zei, wil de eerste Italiaanse stad aan de EU-criteria te voldoen.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Broadband dat is niet zo breed: Italianen betalen voor download snelheden ze niet krijgen, wie biedt de beste mobiele breedband van Italië? De resultaten zijn in; met € 61m voor glasvezel en mobiel, zal Sicilië eindelijk breedband om trots op te zijn?

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Italië breedband