Gmail waarschuwt gebruikers nu onbeveiligde verbindingen

Google viert “Safer Internet Day” door het uitrollen van nieuwe echtheidskenmerken in Gmail.

De functies zijn ontworpen om gebruikers te waarschuwen wanneer een e-mail is mogelijk onveilige of niet volledig veilig.

Vanaf vandaag, zal Gmail-berichten verzonden of ontvangen van e-mailproviders die geen TLS-encryptie ondersteunen worden gemarkeerd met een klein ontgrendeld hangslot. Hetzelfde geldt wanneer het domein van de afzender niet kan worden geverifieerd.

Een klik op het icoon hangslot verschijnt een dialoogvenster waarschuwt gebruikers dat de andere partij maakt gebruik van een e-maildienst die geen versleuteling ondersteunt

Gmail zei vorig jaar dat het van plan was om de gebruikers van niet-gecodeerde verbindingen te waarschuwen, zodat de aankondiging van vandaag is echt een vervulling van die belofte. Het bedrijf hoopt dat de inspanning zal andere e-mailproviders overtuigen om encryptie en beveiliging voor hun eigen gebruikers te versterken, en uiteindelijk voor de gebruikers van Gmail.

Gmail maakt gebruik van reeds HTTPS-verbinding van een gebruiker tussen de browser en de server te versleutelen, maar verder dan dat de gebruikers hebben zeer weinig controle over de veiligheid als hun boodschappen doorkruisen het internet.

In aanvulling op de encryptie-waarschuwingen, Gmail zal ook de vlag van niet-geverifieerde e-mail contacten door het tonen van een vraagteken in plaats van een profielfoto. Geverifieerde e-mails zijn niet altijd gevaarlijk of onbetrouwbaar, maar Google zegt dat de functie is ontworpen om gebruikers eraan te herinneren om voorzichtig te zijn bij het overbrengen van informatie.

En als een kleine feestelijke bonus, Google zei vandaag dat het gifting gebruikers 2 GB Naast opslagruimte voor Google Drive zonder kosten, zolang ze de nieuwe security controle op hun Google-account te voltooien.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond