Global werknemer gemeenschappen ontstaan ​​als Amcor denkt buiten de doos

Negen maanden nadat het begonnen met een silo-busting wereldwijde samenwerkingsproject, is de verpakking reus Amcor de vruchten te plukken als nieuwe online communities ontstaan ​​rond gemeenschappelijke belangen met inbegrip van gezondheid en veiligheid, en de IT-strategie.

De inspanning begon als een manier om de communicatie tussen het bedrijf 33.000 werknemers te verbeteren – waarvan 17.000 worden Deskbound en online de meeste van de tijd – die zijn verspreid over meer dan 400 productie- en andere plaatsen in tientallen landen.

Sheer geografische afstand, en het brede scala aan producten die Amcor produceert, had gezien alle belangrijke regio’s van het bedrijf evolueren in de culturele en functionele silo’s rond de belangrijkste kantoren in Melbourne, Zurich, en Ann Arbor, Michigan.

Regionale teams de neiging om te werken op hun eigen, en wanneer de samenwerking nodig was werd het steeds behandeld door middel van late-night conference calls over talloze tijdzones.

“Het is een sterk gedecentraliseerde business model dat sterk is gericht op de business groups, die allemaal gebaseerd zijn in verschillende landen en op verschillende producten,” corporate communications manager Zed Ivankovic zei op een IBM sociaal-business evenement in Melbourne.

“Vanuit een technisch oogpunt, hebben we de uitdagingen rond heel eenvoudige dingen die je voor lief nemen als je werkt in een één-plaats omgeving gevonden – dingen zoals het delen van bestanden, samenwerken aan bestanden en dat soort dingen.”

Het streven om dit op te lossen, eind vorig jaar begon het bedrijf met de introductie van IBM Connections online en mobile collaboration tool en is het evalueren van de mogelijkheid om gemakkelijker online communicatie te vergemakkelijken. Tot nu toe zijn ongeveer 800 gebruikers zijn leven met het platform – genaamd Amcor Connect intern – en hebben al meer dan 200 online communities gericht rond gemeenschappelijke zakelijke kwesties gemaakt.

In veel gevallen heeft dit direct vertaald in operationele voordelen: een operationele groep in Chili, bijvoorbeeld, ervaren problemen met een heftruck bij het achteruitrijden, en na online rapportage andere bedrijfsonderdelen zeiden dat ze hadden vergelijkbare problemen ondervonden.

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20, Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Social Enterprise, Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport

“Om echt succesvol te zijn, een cultuur die steunt mensen werken hard nodig.”

“We begonnen te zien antwoorden van andere mensen in het bedrijfsleven die zeiden dat ze houden van BYOD, vanuit het perspectief van een gebruiker en niet van een IT-perspectief dat louter is gericht op veiligheid,” Ivankovic opgeroepen. “Dat veranderde het debat, en was heel krachtig, want het was niet langer een aantal anonieme IT-persoon het nemen van beslissingen die van invloed zijn voor iedereen.”

De eerste resultaten zijn genoeg voordelen die het systeem wordt uitgebreid, met circa 4.000 medewerkers in het gebruik ervan tegen het einde van het jaar en alle 17.000 medewerkers Deskbound Amcor’s online met het systeem in 2014 getoond.

In 2015, kan het platform worden uitgebreid tot aan de werkvloer, met veel werknemers met geschikte smartphones die kunnen worden gebruikt om het systeem via de mobiele mogelijkheden.

“Mensen willen de mogelijkheid om inspraak te hebben en te beïnvloeden beslissingen die invloed hebben op de manier waarop ze werken”, aldus Ivankovic. “We doen een hoop werk en change management ondersteuning aan de cultuur van onze onderneming en haar denken te krijgen op een slimme manier. Ik denk dat, echt succesvol te zijn, moet je een cultuur die steunt mensen werken hard nodig hebben.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Micro-beïnvloeders veranderen de manier waarop merken doen social marketing volgens nieuw rapport