Gengo, een vertaaldienst, verhoogt $ 12.000.000

Tokyo, Japan en San Mateo, Californiƫ gevestigde vertaalbureau Gengo kondigde deze ochtend dat het $ 12.000.000 heeft verhoogd van Intel Capital, Iris Capital, Atomico, Infocomm, NTT-IP en Saudi Telecom Ventures.

De vijf-jaar oude bedrijf is van plan om de serie B middelen te gebruiken om door te gaan naar de vertaaldienst wereldwijd, zijn doel vanaf het begin uit te breiden. (Let op de diverse groep van investeerders, aan de overkant van de Verenigde Staten, Japan, Singapore en het Midden-Oosten.) Het bedrijf eindigde 2012 met ondersteuning voor 33 talen en 7.500 vertalers, en de database-meer dan 40 miljoen woorden op dit punt blijft groeien.

Chief executive Robert Laing heeft bescheiden verwachtingen voor het bedrijf

Onze ambitie is om het platform voor de wereldwijde communicatie, dus verwacht niet dat deze groei te vertragen anytime soon.

Nou dan.

Het bedrijf heeft al steun aan het bedrijfsleven, met name in de vorm van het vertalen van productbeschrijvingen, user-generated content en on-demand, door de klant geĆÆnitieerde vertalingen. Als je in de retail, technologie en horeca-echt, iedereen die iets aan mensen verkoopt overzeese Gengo gekregen uw nummer. Of het in ieder geval hoopt.

Zoals bij elk bedrijf gebouwd op de ruggen van de mensen (tech publishing, ahem), de vraag is of Gengo winstgevend kan schalen. Het is, op zijn manier, een crowdsourcing platform, een concept dat groot succes als een online bron, maar meer gemengde resultaten als een business model heeft gezien.

Voor nu, is het bedrijf bezig om technologische hindernissen uit de weg te krijgen: het verbeteren van meldingen, incentives en ondersteuning voor mobiele apparatuur. Het is ook bezig haar zakelijke contacten te integreren met bestaande diensten, zoals YouTube.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Om zaken te doen in de 21e eeuw is om dit wereldwijd doen, het probleem is dat we niet met elkaar kunnen spreken. Verschillende bedrijven zijn bezig om deze noot te kraken, we zullen zien wie door middel van eerste breekt.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie