Gartner doles ontnuchterende voorspellingen voor open source-gebruik in de onderneming voor de komende 5 jaar

De economische vertraging moeten kunnen profiteren van open source software, maar de vraag of open source software zal profiteren de eigenaars is in de lucht.

Dat is volgens Gartner Group voorspellingen voor 2009, die beweert dat de komende jaren de meeste ondernemingen het gebruik van open source zal niet deze activa correct te beheren en de meeste zullen geen kostenbesparing ten opzichte van proprietary software te bereiken.

Ik ben te laat voor de wedstrijd, maar het is de moeite waard te wijzen op twee bevindingen in het Gartner voorspelt 2009 rapport, dat begin vorige maand werd gepubliceerd

Tot het einde van 2011 zal minder dan 50 procent van de wereldwijde IT-organisaties een formele open source goedkeuring en het beheer van het beleid hebben geïmplementeerd.

En voor de komende vijf jaar, maar ongeveer 50 procent van alle mainstream IT-projecten met behulp van open source software zal kostenbesparing ten opzichte van closed source alternatieven niet te bereiken, volgens de auteur van het rapport, Mark Driver.

De data dient als een goede waarschuwing voor enterprise IT-managers en CIO’s, vooral degenen die hun nek hebben vast aan open source te ondersteunen.

adviseert Gartner’s? Om een ​​uitbetaling te krijgen, “move agressief” om een ​​open source adoptie strategie te ontwikkelen en breng OSS en hardware die onder de asset management-systemen.

Verwacht niet dat je automatisch geld te besparen met OSS of een andere technologie zonder doeltreffend financieel beheer, “Driver schrijft.” Verwacht om open source oplossingen in de juiste scenario’s zorgvuldig te beheren om de totale cost of ownership voordelen te realiseren.

Enterprise Software;? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice; Open Onetime MS Office challenger OpenOffice:? We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende ondersteuning; Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Stelt u zich eens zitten met uw CEO in 2015 en uit te leggen waarom de vermeende kostenbesparingen van OSS nooit gekomen met alle energie en geld steken achter?

Consolidatie zal sterk verminderen van het aantal open source partners waarmee klanten zaken doen.

Gartner voorspelt, bijvoorbeeld, dat in 2012 ten minste 50 procent van alle directe commerciële verkoop van open source producten van projecten zullen onder patronage van een enkele leverancier. Denk na over Red Hat, die schepte JBoss. Denk aan de zon, die MySQL overgenomen? Wat zit er in petto voor 2009?

Op een goede opmerking, kan dit het gebruik van open source verspreid (een keel te stikken) en het aantal van de relatie met leveranciers klanten moeten ondersteunen verminderen. Maar aan de andere kant kan het macht vergaren in te weinig handen.

Er was ook goed nieuws in deze overigens ontnuchterend rapport.

Door middel van 2013 zal 90 procent van alle cloud computing providers vertrouwen op open source software om producten en diensten te leveren. Dit zal ongetwijfeld te stimuleren meer OSS verkoop en algemeen gebruik.

Gartner adviseert IT-managers om hun cloud en open source strategieën samen in slagen om het potentieel van elk maximaliseren. Maak gebruik van de mogelijkheden van open source software om workloads naar de cloud te verplaatsen, Driver beveelt ook aan in zijn to-do lijst voor IT-managers.

? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice

Onetime MS Office challenger OpenOffice: We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende steun

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip