Forrester: 53% van de werknemers gebruik maken van hun eigen apparaten voor het werk

BYOD is hier, en er is geen ontkomen aan – het maakt niet uit hoeveel IT-afdelingen bang voor zou kunnen zijn.

Dat is duidelijk het geval, vooral na een nieuw rapport van Forrester Research deze week, waaruit bleek dat de totale 53 procent van de werknemers gebruiken hun eigen technologie voor werk doeleinden – een vijf procent stijging ten opzichte van vorig jaar. Dat lijkt misschien niet veel, maar het is echt nog maar het begin.

Forrester stelt dat deze trend is vrijwel onomkeerbaar op dit punt. Grappig genoeg is, wijzen ze op senior executives als de primaire daders leidt de weg, waarschijnlijk tot grote ergernis van de meeste IT-managers proberen te achterhalen hoe al deze extra apparaten op verschillende platformen veilig beheren op één netwerk. Forrester blijkt dat 77 procent van de executives kopen hun eigen hardware en 45 procent doet hetzelfde voor software.

Bovendien Forrester voorspelt dat binnen 36 maanden, zullen de meeste bedrijven gewoon meer dan BYOT (bring-your-own-technologie) frustraties en accepteer het – naar het punt waar het standaard beleid zal worden, en een vereiste voor nieuwe medewerkers.

Historisch gezien hebben werknemers uit eigen zak betaald voor opleidingen, conferenties en extra onderwijs om hen te helpen in hun werk en verheffen hun loopbaan statuut – zo nu en dan het delen van die kosten of krijgen vergoed door hun werkgevers. De BYOT trend volgt een vergelijkbaar patroon. Steeds meer werknemers maken van hun eigen technologie de aankopen voor een mix van persoonlijke en zakelijke gebruik en duwen hun bedrijven om nieuwe technologie te kopen om te helpen bij hun werk.

Ter referentie, is het rapport gebaseerd op Forrester Forrsights Workforce Employee Survey uitgevoerd in het vierde kwartaal van 2011. De onderzoekers ondervraagde 9.912 kenniswerkers in Australië, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Mexico, Nieuw Zeeland, de Filippijnen, Rusland, Singapore, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van MKB en enterprise bedrijven met 20 of meer werknemers.

Grafiek via Forrester Research

Breng je eigen beweging apparaat met de cijfers; zakelijke execs: Enterprise IT is niet vernieuwend, enigszins misleidend; Shifting IT levering aan tabletten: De strategische onderwerpen; Analist: Apple zou de ‘s werelds eerste niet-TV TV te verkopen, hoe om te slagen in de onderneming zonder echt proberen: Apple’s crunch

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal

De smerigste kleine geheim over big data: Jobs

Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen

MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software; Het grootste geheim in de sociale: Brand communities zijn overal; Big Data Analytics; De smerigste kleine geheim over big data: Jobs, Robotics; Het bouwen van een slimmere robot met diepe leren en nieuwe algoritmen