Fedora installeren 19: Wat is nieuw?

De definitieve versie van Fedora 19; was juist op de oorspronkelijke planning, gezien het record van de afgelopen Fedora releases, dat is een prestatie op zich. De echt goede nieuws is echter dat dit een uitstekend vrijval van de Fedora-team.

vrijwel zeker niet degene die je denkt aan.

De Fedora Download pagina bevat Live ISO Beelden voor Gnome, KDE, Xfce en LXDE distributies, voor 32 en 64 bit architecturen.

Voor degenen die willen of moeten andere formaten, is er ook het een installeerbare DVD en een netwerk te installeren afbeelding.

Al deze zijn Hybrid ISO afbeeldingen, dus als je een draaiend Linux systeem kunt u eenvoudig dd het beeld om een ​​USB-stick naar een bootable Live-systeem en / of installatie media te maken. Als u niet beschikt over een Linux-systeem de hand hebt, kunt u branden van de ISO-images op cd of dvd, of gebruik de LiveUSB Schepper.

Zoals reeds het geval was met de vorige release, zal de Fedora 19 Live-beelden op te starten met UEFI Secure Boot ingeschakeld. Ik heb eigenlijk niet de installatie uit te voeren met Secure Boot ingeschakeld, echter, omdat ik gewoon niet gebruiken dat niet meer.

Ik zag wel dat zelfs bij het installeren met Secure Boot uitgeschakeld, Fedora nog steeds de installatie van de nodige “shim” bestanden, zodat als u vervolgens Secure Boot in te schakelen, zal het nog steeds werken. Ook, in ieder geval op mijn Acer Aspire One 725 met de nieuwste UEFI BIOS, de installatie in geslaagd om de boot omgeving correct ingesteld, zodat nadat het voltooid, wordt de laptop opgestart Fedora in plaats van Windows.

Helaas is het een ding dat blijkbaar nog steeds niet opgelost, is dat als je nog andere Linux-installaties Fedora zal een GRUB configuratiebestand die allemaal lijsten te maken, maar dan niet in slaagt om te starten. Wel, start Windows 8 zonder problemen, zodat dit voldoende is voor de overgrote meerderheid van de gebruikers.

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

De installatie is zeer vergelijkbaar met wat het was voor Fedora 18, de anaconda installer heeft net verder verfijnd voor deze release zijn.

Dat betekent dat degenen die graag de nieuwe anaconda (ik deed) zal nog meer gelukkig zijn, en degenen die het niet leuk vinden (op zijn zachtst gezegd, voor veel mensen) zijn waarschijnlijk geen gelukkiger zijn met deze release zijn.

Ik heb al eerder geschreven in detail, met schermafdrukken, over de nieuwe, anaconda installatie proces, dus ik zal alleen de significante verschillen hier.

Ten eerste is Network Configuration opgenomen in de belangrijkste “Dispatcher” scherm. Dit is zeker de meest logische manier om het te doen – ik begreep niet waarom het een apart scherm had in de vorige versie, misschien zijn ze gewoon nog niet rond gekregen om nog dit.

Ten tweede, het ontwerp, beschrijving en opties in het scherm Schijf partitioneren verbeterd. Ik denk dat dit nieuwe scherm maakt het duidelijk wat de mogelijkheden zijn en wat ieder betekent – Ik vind dit veel beter dan het equivalent scherm in de vorige versie.

Ten slotte heeft de specificatie van de User Account moet worden gemaakt zijn toegevoegd aan de Installation Progress scherm, waar het root wachtwoord reeds is ingevoerd. Nogmaals, dit maakt veel meer zin voor mij dan het hebben van het als een afzonderlijke stap tijdens de eerste boot, zoals het was voorheen.

Lees ook

De verdeling media zal Linux kernel versie 3.9.5 te installeren, maar als u de meest recente updates na het opstarten van het geïnstalleerde systeem te installeren, zal je eindigen met 3.9.8 (met ingang van dit schrijven). The Gnome 3 geïnstalleerd is 3.8.2.1, die een Applications menu hieronder weergegeven heeft.

Klik op de “doos van de punten” aan de onderkant van de zijbalk om het menu Application te krijgen, dan kunt u kiezen tussen “Frequent” en “All” items met de selectie aan de onderkant van het scherm. Let op de combinatie van “Utilities” en “Diverse” items in dit menu, klik op een van deze, en je zal een sub-menu met de items in die groep te krijgen.

Ook het vermelden waard is dat wanneer ik deze release op mijn Lifebook S6510, die een externe monitor in aanvulling op de laptop scherm heeft geïnstalleerd, Fedora gedetecteerd en beide beeldschermen correct geconfigureerd, waardoor ze een “uitgebreid bureaublad” automatisch. Dit is niet nieuw voor Fedora, maar heeft deze automatisch al een tijdje nu gedaan, maar het is nog steeds de enige van de distributies die ik regelmatig gebruik die erin slaagt om het te doen.

Wat is nieuw en opmerkelijk in deze release? Hier is een korte lijst

– LibreOffice 4.1.0.1

– Shotwell 0.14.1

– Rhythmbox 2.99.1

– Totem video player 3.8.2

– Firefox 22.0

Wat is niet inbegrepen? Nou, dit is Fedora, dus dat betekent dat er geen eigen of andere niet-FOSS pakketten. Het eerste ding dat de meeste mensen geneigd zijn om op te merken is dat Adobe Flash niet geïnstalleerd is, ten tweede zou waarschijnlijk dat er geen Java geïnstalleerd.

Ook als u AMD / ATI of nVidia grafische hardware, de proprietary drivers voor degenen die zijn ook niet inbegrepen. Al deze kan worden gedownload en geïnstalleerd, met moeite, variërend van triviale tot matig. Er zijn tal van beschrijvingen op de Web of hoe ze te krijgen, dus maak een snel zoeken als je ze wilt hebben.

Kortom, deze release is vrij veel wat we verwachten van Fedora – stevig, stabiel, eenvoudig te installeren en te gebruiken.

Ik heb op de meeste van mijn laptops en netbooks geïnstalleerd tot nu toe, en hebben een enkel probleem nog niet gehad. Dit omvat een reeks van Intel en AMD CPU’s en grafische controllers, bekabelde en draadloze netwerkadapters van Intel, Broadcom, Atheros, Ralink en Realtek. Elk apparaat is erkend en gesteund, en alles is gewoon werkte out of the box: good stuff.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen