Europarlementsleden hekelen Acta geheimhouding als de onderhandelingen ‘sluiten’

De leden van het Europees Parlement hebben behoedzaam gereageerd op het nieuws dat de onderhandelingen over de internationale overeenkomst Anti-Counterfeiting Trade hebben gesloten zonder dat het Europees Parlement het zien van het laatste ontwerp.

Telco’s; Koor kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk te testen, Telco’s, Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G proeven; Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia

De Europese Commissie en de andere onderhandelaars een gezamenlijke verklaring op vrijdag te zeggen dat de laatste ronde van de Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) onderhandelingen had “succesvol afgerond”, en dat een overeengekomen tekst spoedig zou worden vrijgelaten uitgegeven. Echter, op dinsdag vier leden van het EP gaf een nieuwe verklaring benadrukken meldingen van “tegenstrijdige opmerkingen”, zoals de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Ron Kirk zeggen dat de onderhandelingen waren “bijna over de finish”, terwijl een niet nader genoemde EU-vertegenwoordiger beweerde zal er “geen overeenstemming” te zijn zonder “hiaten” wordt gesloten.

De vier leden van het EP – Stavros Lambrinidis (Griekenland), Françoise Castex (Frankrijk), Zuzana Roithova (Tsjechië) en Alexander Alvaro (Duitsland) – waren de mede-ondertekenaars van een eerdere tweeledige verklaring eist volledige transparantie van de ACTA-onderhandelingen en het respect voor burgers privacy, die door het hele Parlement begin september werd aangenomen.

Deze tegenstrijdige opmerkingen benadrukken precies wat er mis is met de behandeling van zaken van een dergelijk belang en de gevoeligheid onder een sluier van geheimhouding is, “zei de Europarlementsleden op dinsdag.” Het lijkt erop dat er geen geloofwaardige manier om te weten of de onderhandelingen daadwerkelijk worden gesloten of niet.

In het geval dat de overeenkomst inderdaad is geparafeerd, eisen wij van de Commissie aan de finale Acta tekst aan het Europees Parlement, zodra het is procedureel mogelijk is. Het is het Parlement dat uiteindelijk zal moeten beslissen over de afwijzing of het accepteren van de overeenkomst, en een volledige en grondige briefing van haar leden is nu dringender dan ooit “, de leden van het EP toegevoegd.

De leden van het EP, die het politieke spectrum, ook een beroep op de Europese Raad overspannen – de groep van nationale leiders die moet goedkeuren Acta gebaseerd op de tekst waarover de Commissie, alvorens het Parlement is benaderd voor haar eigen goedkeuring – “niet over te gaan tot elke voorlopige toepassing van de overeenkomst, voor het Europees Parlement heeft de kans gekregen om zijn goedkeuring over de kwestie “uit te drukken.

Acta is ogenschijnlijk een handelsverdrag, maar de inhoud ervan, zoals blijkt uit een mix van lekken en officiële ontwerp releases, wijzen op een bredere reeks internationale overeenkomsten die zou, bijvoorbeeld, border geven bewaakt het recht om verdachte nagemaakte goederen in beslag te nemen, zonder een toepassing door de merkhouder. Privacy campagnevoerders hebben gesuggereerd zou dit uit te breiden tot het zoeken van de harde schijven en mediaspelers aan de grenzen ondertekenaars.

De tekst kan ook bepalingen aan ISP’s uit de landen te dwingen hun netwerken de politie voor schending van het auteursrecht en stellen three-strikes beleid te benadelen en zelfs verbreken verdachte overtreders hebben opgenomen. De meest recente lekken – als echte – geven aan dat deze elementen zijn verwijderd.

Een ander belangrijk obstakel in de onderhandelingen heeft de eis van de EU geweest, tegengewerkt door de VS, dat Acta geografisch gekoppeld voedsel namen, zoals Parmezaanse kaas moeten beschermen. Net als de rest van de tekst zogenaamd afgerond, de resolutie die is daarover bereikte blijft onduidelijk.

De deelnemers aan de onderhandelingen hebben opgenomen Australië, Canada, de Europese Unie – vertegenwoordigd door de Europese Commissie, het EU-voorzitterschap (België) en de EU-lidstaten – Japan, Korea, Mexico, Marokko, Nieuw-Zeeland, Singapore, Zwitserland en de Verenigde Staten. China, een belangrijke bron van nagemaakte goederen, is niet betrokken.

De meest recente ronde van de onderhandelingen, vermoedelijk de laatste plaats, was in Japan vorige week. Volgens de verklaring van de Commissie op vrijdag, “de deelnemers aan de onderhandelingen constructief opgelost bijna alle inhoudelijke kwesties en produceerde een geconsolideerd en grotendeels definitieve tekst van de voorgestelde overeenkomst, die ad referendum aan hun respectieve autoriteiten zal worden voorgelegd”.

De deelnemers kwamen overeen om vlot te werken om het kleine aantal uitstaande kwesties die verder onderzoek in hoofdletters nodig op te lossen, met het oog op de tekst van de overeenkomst de afronding zo spoedig mogelijk, “de Commissie toegevoegd.” De deelnemers zullen het publiek de tekst van vrij de overeenkomst binnenkort.

Het kantoor van de commissaris voor Handel Karel De Gucht zei tegen de website UK dinsdag dat de definitieve tekst beschikbaar zijn binnen de volgende dag of twee moeten worden gemaakt.

Chorus kondigt gigabit-speed breedband in heel Nieuw-Zeeland

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Samsung en T-Mobile samen te werken aan 5G trials

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’