Duitsland brengt anti-spionage wetsvoorstel om de VN, ontmoet de Amerikaanse inlichtingendiensten

In een tijd waarin meldingen van massa-surveillance door overheden zijn praktisch een dagelijkse gebeurtenis, kunnen mensen nog steeds vertrouwen dat hun rechten op privacy worden beschermd in een digitale wereld? Dat is de vraag van Duitsland en Brazilië toen de twee landen een ontwerpresolutie waarin wordt opgeroepen tot de VN om elektronisch toezicht te pakken geïntroduceerd.

NSA is watching you

De ontwerpresolutie is ingevoerd om de VN-commissie die de mensenrechten toezicht houdt, en erkent dat, terwijl de technologische vooruitgang van de capaciteit van de regeringen heeft verbeterd om informatie te verzamelen, het kan ook reden tot bezorgdheid: “Illegale controleren van gesprekken, hun onderschepping en de illegale inzameling van persoonsgegevens een zeer opdringerige handeling die het recht op privacy en de vrijheid van meningsuiting schendt en kunnen de fundamenten van een democratische samenleving bedreigen vormen “, aldus de resolutie.

Volgens de Duitse vertegenwoordiger bij de VN Peter Wittig, heeft behoefte aan een lijn tussen geldige bezorgdheid over de veiligheid en intrusion worden getrokken. “Vandaag de dag lijken er nauwelijks technische beperkingen voor de toegang tot, het opslaan of het combineren van persoonsgegevens. Maar, moet alles wat er is ook technisch haalbaar worden toegestaan?” Hij zei in een verklaring.

Waar komen we de lijn tussen de legitieme veiligheidsbelangen en het individuele recht op privacy te trekken?

Als de resolutie passeert een stemming in de commissie later deze maand, zal het gaan voordat Algemene Vergadering van de VN in december.

De ontwerpresolutie roept alle lidstaten om hun surveillance praktijken herzien met het oog in de richting van bescherming van de mensenrechten, en het toezicht mechanismen die zullen zorgen voor een betere transparantie te creëren. Dit betekent echter niet specifiek ingegaan op de olifant in de kamer: het verzamelen van gegevens zoals deze door de VS die aan het licht zijn gekomen als gevolg van de recente NSA lekken.

Echter, zowel in Duitsland en Brazilië, deze problemen hebben een aantal nieuwe spanningen tussen ambtenaren en hun tegenhangers in de VS gemaakt, in aanvulling op aansporen van een reeks van mogelijke veranderingen.

Onlangs heeft de Braziliaanse president riep op tot het land om te beginnen met isolerende haar communicatie op het internet uit de VS, terwijl in Duitsland, internet service providers hebben; uitgerold versleutelde e-maildiensten, en één bedrijf heeft zelfs begonnen met het nemen van maatregelen om; houden binnenlandse internetverkeer binnen de grenzen land.

FBI, NSA zei in het geheim worden mijnbouw gegevens van tech reuzen, de Verenigde Staten verdedigt NSA, slams journalisten; NSA bespioneren: FAQ; NSA: All up in uw privacy junk sinds 1952; De grote paradox van onze nationale veiligheid; Verizon verslagen afgeluisterd door NSA; Anonymous lekt meer NSA-gerelateerde docs

Bovendien, in het kielzog van de NSA openbaringen – en temidden van berichten dat Amerikaanse inlichtingendiensten; bondskanselier Angela Merkel telefoon kan zijn afgetapt, – de hoofden van de Duitse inlichtingendiensten ging onlangs naar Washington DC om te onderzoeken. Bij hun terugkeer (met beloften van een volledige herziening van de Amerikaanse overheid), de Duitse regering zegt dat de dingen op het juiste spoor.

“Ik denk dat we een goede kans van het zetten van de samenwerking tussen Duitsland en de Verenigde Staten op een nieuwe leest met betrekking tot inlichtingenwerk,” het hoofd van de chef-staf van de federale kanselarij’s, Ronald Pofalla, gezegd.

Hij zei dit geeft het land een kans “om verloren het vertrouwen te herstellen”.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

Mocht NSA surveillance invloed hebben op uw zakelijke cloud koopbeslissingen;? NSA toezicht neerslag kan AT & T’s Europese push belemmeren; Apple verdedigt door de overheid verplichte hiaten in de nieuwe transparantieverslag

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Herstel van verloren vertrouwen (met een olifant in de kamer)

verder lezen