Duitsland bogen van de Europese ‘Google killer’

Quaero, de pan-Europese onderzoek inspanning bedoeld om rivaal Google, heeft gezien, de Duitse regering haar steun in te trekken. Op hetzelfde moment, heeft de Europese Commissie; toegezegd € 8.500.000 (US $ 11.050.000) om een ​​rivaal local search project, Pharos.

De Duitse regering aangehaalde verschillen over de technologische richting van, het project voor zijn terugtrekking minder dan twee jaar na de Quaero project van start gegaan. Zij heeft besloten om zijn eigen weg zoeken, Hartmut Schauerte, een vervolg, minister van Buitenlandse Zaken bevestigd aan het Duitse ministerie van Economische Zaken, zei onlangs.

Quaero – de bedoeling van de Franse als een multimedia zoekmachine gericht op; indexering foto’s en video’s – zal nu uitsluitend Franse project geworden. Het zal, onder leiding van Thomson met de steun van een aantal entiteiten: Arvato, startup, Exalead en France Telecom, of LTU Technologies. Het zal bijstand, van de INA (het Nationaal Instituut voor de audiovisuele sector) en onderzoeksinstituut; INRIA.

De Duitse regering zal zich nu concentreren op zijn eigen zoektocht inspanning, genaamd; Theseus. Theseus zal zich richten op semantisch onderzoek, dat gericht is op het kader van een zoekopdracht te begrijpen.

Een Franse zakenman die betrokken zijn bij het project Quaero vertelde Franse dagblad; krant Liberation: “Quaero is nooit een Frans-Duitse project geweest, behalve in het hoofd van de politici We zagen de Duitsers eenmaal voor een vergadering, en dat is alles..

Sinds het besluit van Duitsland om Quaero eind december af te sluiten, heeft de EG € 8.000.000 (US $ 10.400.000) toegekend aan een nieuwe zoekopdracht project, genaamd Pharos.

Pharos zal een platform voor het zoeken van audiovisuele middelen over online zijn, ruimtes, onder leiding van Fast, een Noorse zoeksoftware bedrijf. Het zal zowel zijn, privaat en publiek gefinancierde, en het heeft onlangs bekroond met € 8.500.000 (US $ 11.050.000), door de EC.

Dertien partners uit negen landen – Oostenrijk, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Noorwegen, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk – zullen worden betrokken bij het; project.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Estelle Dumout van de website Frankrijk gemeld, van Parijs. Jo Best of Silicon.com gemeld uit Londen.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september