CEO NetSuite op professionele diensten, klanttevredenheid en terugkerende inkomsten

Tijdens een gesprek met CXOTALK NetSuite CEO Zach Nelson bespraken we veel onderwerpen, waaronder twee kernpunten: de rol van de professionele dienstverlening op NetSuite en hoe het bedrijf denkt over het behoud van klanten en abonnementen verkoop.

Beeldhoffelijkheid CXOTALK.COM

De discussie met Nelson vond plaats op het podium in het SaaStr Jaarlijkse, een conferentie 5000 software-as-a-service ondernemers bij elkaar te brengen.

Hier is korte video getrokken uit onze lange discussie. U kunt de hele zaak te kijken en lees de volledige transcript over bij de CXOTALK website.

Als achtergrond, erkennen dat de SaaS ideale is de verkoop van producten die gemakkelijk te gebruiken zonder significante menselijke interventie zijn, maar de realiteit is vaak heel anders. De meeste enterprise software kopers hebben complexe bedrijfsprocessen en een sterke verwachtingen voor service en ondersteuning. Deze verwachtingen kracht software bedrijven om professionele diensten organisaties om klanten te helpen live te gaan met hun software aankoop te maken.

Voor zakelijke SaaS bedrijven, professionele diensten zijn een noodzaak die dreigt te creëren afleiding van de core business, terwijl verwateren marges op de verkoop van software.

(Even terzijde, bewust zijn we praten over software-as-dienst leveranciers, on-premise leveranciers hebben verschillende economische onderhoud en support omzet van on-premise spelers in ERP, bijvoorbeeld, is meestal veel hoger dan licentieomzet In.. Bovendien, dat de steun inkomstenstroom is vaak stabieler dan de licentie-inkomsten. Dit verschilt van professionele diensten, maar het punt is dat SaaS economie veel anders dan on-premise.)

Ongeacht de winstgevendheid, professionele diensten zijn een essentieel ingrediënt voor het maken van enterprise software klanten tevreden. Enterprise inkopers verwachten responsieve bijstand vendor tijdens bij de aanschaf en implementatie van software op het gebied van financiën, CRM, of supply chain.

Bovendien, bij de verkoop van een abonnementsdienst, moet de software bedrijven zorgen voor voortdurende klanttevredenheid. Zo niet, dan zal ontevreden kopers stemmen met hun portemonnee uiteindelijk afzien van de dienst naar alternatieven.

Om deze reden hebben slimme SaaS bedrijven lang begrepen dat de succesvolle uitvoering van het abonnement krachten hoge klanttevredenheid. Nogmaals, ongelukkig abonnement klanten hebben de neiging om te vertrekken. Daarom churn is een kern metrische voor SaaS business.

Met deze achtergrond in gedachten, hier zijn bewerkt opmerkingen van mijn gesprek met Zach Nelson, CEO van NetSuite

Waarom heeft NetSuite bouwen van een dienstverlenende organisatie?

We zouden liever niet bouwde een dienstverlenende organisatie. Echter, we moesten krijgen klanten wonen en zorg ervoor dat de inkomsten terugkeert. Indien de klant geen levende krijgt de opbrengst niet terugkeert.

Werkdag CEO verklaart zijn topprioriteiten; Op zoek naar social media succes in het bedrijfsleven, innovatie en IT in de Formule One racing, user-centric IT bij het Amerikaanse Patent Office, innovatie en grootschalige IT, met Oracle’s Mark zondag

We bouwden onze professionele diensten, want er was geen ander alternatief, maar we deden het anders is dan een services business zou doen. [Voor ons] diensten zijn een investering in terugkerende inkomsten. Wij maken een beetje geld over onze diensten, maar het is echt een noodzakelijk kwaad, hoewel ik zeg niet dat diensten zijn kwaad.

Ik ben echt blij dat 40% van onze omzet komt nu van channel partners. Het kanaal was terughoudend tien jaar geleden, maar is het besturen van ons bedrijf vandaag.

Met andere woorden, rijden professional services recurrente verkoop van software?

In ons geval, ja.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

CXO-Talk

Wat zijn uw statistieken voor het correleren van klanttevredenheid en terugkerende inkomsten?

[One] manier om onze belangstelling met klanten af ​​te stemmen doet eenjarige deals omdat we incented aan die klant levend te krijgen en ze incented om live net zo goed krijgen.

We hebben altijd gericht op de ontvangsten churn. Elk jaar zeggen we dat de omzet churn kan niet lager te krijgen en dan gaat het weer lager.

De slechte kant van de inkomsten churn is [Abonnement opzeggen] en down-sell, dat zijn de negatieve ingangen. De positieve ingang is up-sell. Jaar-op-jaar, onze up-sell is meer dan onze churn en down-sell.

Zoals je bedrijf modellen te bouwen, up-sell is een zeer goede zaak. Je moet producten up-sell, om de onvermijdelijke churn vervangen en down-sell, zelfs in een kleverige toepassing als de onze. Zo, dat is een zeer belangrijk stuk van het model.

Te willen meer dingen toe te voegen, heeft de klant gelukkig te zijn. Je moet ook de juiste groep van klanten te bereiken, sommige upsell komt gewoon van nature. We zijn waarschijnlijk het platform voor 70% tot 80% van de volgende generatie bedrijven, zoals hier in het publiek [at de SaaStr conferentie], dus als ze gaan van 50 werknemers tot 500 werknemers, het is een mooi ding. Het kiezen van uw markten verstandig is een ander belangrijk stuk.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen