Bewaarplicht passeert Australische parlement

De Australische regering heeft zich gebaseerd op de stemmen van de Arbeid verzet tegen wetgeving over te gaan op donderdag dat telecommunicatiebedrijven zal dwingen om de gegevens van de klant voor twee jaar warrantless toegang van de wetshandhaving te behouden.

Meer informatie over het bewaren van gegevens

Telco’s eisen Commonwealth stomp voor het bewaren van gegevens; Nederlandse rechter schorst verplichte data-retentie wetgeving; Hoe het AFP verkocht Abbott op bewaarplicht;? Australische wetgever kan niet telefoons te gebruiken, zal stemmen over het bewaren van gegevens; Ingehouden reeks gegevens en de kennisgeving van inbreuken set de wet te worden; AU $ 400 voor het bewaren van gegevens de kosten van vrijheid: Abbott; Optus zegt dat het bewaren van gegevens is ‘werkbare

De wetgeving – die call records, toegewezen IP-adressen, informatie over de locatie, factuurgegevens, en andere klant gegevens die zijn opgeslagen voor twee jaar zullen zien – voorbij de Senaat op donderdag met de steun van de Arbeid senatoren.

De regering en Labor neergeschoten meer dan een dozijn amendementen van de Groenen, en een aantal amendementen uit crossbench senatoren waaronder die van David Leyonhjelm, Dio Wang, en Nick Xenophon.

De wijzigingen zouden hebben gedwongen de gegevens in Australië worden gehouden, zou hebben geëist garandeert voor alle ontsluiting van de gegevens, en zou de opslag beperkt tot drie maanden – te brengen Australië dichter in overeenstemming met de internationale normen.

In plaats daarvan heeft de regering ingestemd met een aantal wijzigingen van de Arbeid, waaronder die een arrestatiebevel voor de toegang tot gegevens van een journalist voor het doel van het identificeren van een bron. die niet zal zich bewust zijn dat hun gegevens werden gezocht door de rechtshandhaving – De regering zal een “algemeen belang pleiten” te pleiten namens journalisten te benoemen.

Er was ook bedoeld om een ​​wijziging van het beperken van de toegang tot de gegevens in het kader van de burgerlijke geschillen, maar procureur-generaal George Brandis op donderdag toegegeven dat door middel van derden toegang orders en dagvaardingen, gegevens kunnen worden beschikbaar gesteld via de rechter voor gevallen als inbreuk op het auteursrecht.

Op het einde, werd het wetsvoorstel veroordeeld door Leyonhjelm en Greens Senator Scott Ludlam, maar uiteindelijk doorgegeven 43-16.

Het wetsvoorstel zal moeten worden teruggegeven aan de Tweede Kamer in te stemmen met de wijzigingen, maar met een regering meerderheid is dit een formaliteit.

De wetgeving aangenomen zonder dat de Australische publiek het kennen van de kosten van de regeling voor telco’s om systemen te bouwen om de gegevens op te slaan, noch hoeveel de regering is van plan om bij te dragen aan de set-up.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Eerder in de week, Brandis bleek dat de kosten per klant per jaar voor de werking van de regeling zal $ 4, maar de kosten van de bouw van de systemen, die in een vertrouwelijk rapport van PricewaterhouseCoopers, blijft onbekend.

Brandis zei dat de bijdrage van de overheid, zal worden opgenomen in de begroting in mei.

Telecommunicatie-bedrijven zullen worden gegeven 18 maanden na de wetgeving in de wet wordt doorgegeven aan systemen in de plaats te krijgen om te voldoen aan de wetgeving.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond