auteursrecht NZ passes ‘three strikes’

Internet protesten begonnen in Nieuw-Zeeland na zijn regering vanochtend doorgegeven een controversiële “three strikes” filesharing bill onder urgentie.

De Copyright (Inbreukmakende File Sharing) Bill geeft media bedrijven het recht om mensen van inbreuk auteursrecht beschuldigen, met daders tot $ 15.000 te worden bestraft met een nieuwe Copyright Tribunal.

De “three strikes” bill vervangt het verlaten Sectie 92a van de Auteurswet, door de voormalige Labour-regering bedacht.

Campagnes, waaronder een internet blackout protest van mensen boos dat het begin van de wetgeving zou hebben toegestaan ​​internet-gebruikers te snijden-off, onder leiding van de huidige regering uit te werken een compromis.

Een nieuwe wet, die de parlementaire proces begon afgelopen februari, maakt auteursrechthebbenden om het bewijs van vermeende inbreuken te sturen naar internet service providers (ISP’s), die vervolgens stuurt maximaal drie inbreukprocedures berichten aan de rekeninghouder.

Als de vermeende overtreding voortduurt, kan de eigenaar van het auteursrecht een aanspraak op de Copyright Tribunal, die de rekeninghouder kan een boete tot $ 15.000 te nemen.

Het wetsvoorstel bevat een vermogen voor een rechtbank om een ​​internet-account voor maximaal zes maanden op te schorten, in de juiste omstandigheden. Echter, dit is niet bedoeld om gebruikt te worden, tenzij de mededeling proces en de oplossingen die door de Copyright Tribunal zijn niet effectief.

De derde lezing van het wetsvoorstel werd aangenomen door gesteund door de belangrijkste partijen, met uitzondering van de Groenen en twee onafhankelijke parlementsleden. Het wetsvoorstel is te wijten aan op 1 september in werking treden.

“Online inbreuk op het auteursrecht is schadelijk voor de creatieve industrie, die aanzienlijke dalingen heeft meegemaakt in de omzet als het delen van bestanden is vaker geworden. Deze wetgeving zal ontmoedigen om illegaal delen van bestanden en meer doeltreffende maatregelen om onze creatieve industrie te dwingen hun auteursrechten,” Commerce minister Simon Vermogen vandaag gezegd.

Maar tegenstanders zeggen afsluitingen kon nog worden gemaakt zonder voldoende bewijs van die schuldig was.

Een Facebook-campagne tegen de factuur heeft trok meer dan 2000 supporters.

Twitter en Facebook-gebruikers zijn ook protesteren door “black out” hun avatars door het veranderen van de afbeeldingen in zwarte vierkanten en tweeten met de hashtag #blackout.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer